Ole Christian Moen 60 år

14 Responses

 1. Sylvia Johnsen sier:

  Gratulerer med dagen Ole Christian Moen, min gamle sjakklærer, men vi snakker ikke så meget om det. I året du fyller 60 år skal fokus være på alle de storslåtte seiere du har hatt i livet; NM-titler, ansvarsverv, på jobb er du sjefen med vakker kone, flotte barn, rene sokker. Du er det artigste og mest solide menneske jeg har truffet noensinne, og det er ingen overraskelse at jeg traff deg i OSS.

 2. Atle G sier:

  Ja, gratulerer så mye! Ole Christian har i mange år vært klubbens største ressurs. I dag er han den fremste kulturbæreren som holder liv i OSS’ egen sjakksjargong. Hos Ole Christian har denne en spesiell form: Korte setninger, kun 4-5 ord og flat intonasjon. Bak disse setningene ligger det som regel gjemt en skattkiste av sjakksarkasmer. (Det er for øvrig alltid morsomt å overhøre en samtale mellom Ole Chr. og Sylvia – det blir garantert ikke kjedelig)

 3. øystein skar sier:

  Gratulerer post festum! Fir ca. 100 år siden møtte jeg Ole Christian i et OM; partiet varte i ca. 10 trekk. Jeg bukket offiser og bukket samtidig for min motstander. Ettersom han var (og er!) et så sympatisk menneske, gjorde det meg lite. Hans innsats i OSS, med alle de sterke og taleføre enkeltsjeler, fortjener vel egentlig Nobels fredspris. Hans tørre, presise humor kommer forøvrig godt med i alle forhandlingene, på bakrommet og i mer åpent terreng.

 4. Tarjei sier:

  Jeg føyer meg inn i gratulasjonsrekken her! Ole Christian er en hedersmann som nok må vente seg å bli utnevnt til et av klubbens æresmedlemmer om ikke altfor lenge.

 5. Odd Ristesund sier:

  Jeg vil også slutte meg til gratulantene i anledning Ole Christians 60års dag.

  Jeg har vært i norsk sjakk siden 1969, men Ole Chr. har vært der lenger, trass sin noe yngre alder. Og i min tid alltid i fremtredende posisjon, dels som spiller, dels som administrator. En mann som ikke løper unna når noe blir vanskelig, men kan gripe roret og føre en skute i trygg havn når det trengs.

 6. Åsmund Hammerstad sier:

  Ønsker deg og så mye gratulerer med dagen Ole Christian! Du er en ordentlig sympatisk person og sterk sjakkspiller..

 7. Leif Ø. sier:

  Slutter meg til gratulantene. Takk for et godt vennskap helt fra vi traff hverandre i 1963 som 11-12-åringer. Jeg er også imponert over din kontinuitet i klubben.
  Du har som ingen annen ogå involvert din egen familie i sjakken. Det har nok gått på bekostning av en mulig IM-tittel, men til gjengjeld har det blitt flere OSS-medlemmer!

  De siste 20 årene har du også vært en av grunnpilarene i klubben, og etter som noen har falt fra har du tatt et større og større ansvar for å holde borgen oppe.
  At du har synonymet «Sjefen» på ICC passer jo bedre og bedre nå.
  Lykke til som Seniorspiller!
  mvh. Leif Øgaard

 8. Leif E sier:

  Gratulerer med jubileet! Ole Christian vil bli savnet under NM for lag til helgen (første lagmesterskap i manns minne hvor han ikke vil være til stede), men det skulle ikke forundre oss om det kommer et par lystige meldinger på lørdagskvelden ettersom feiringen og festen skrider frem.

 9. Ole Chr Moen sier:

  Takk for mange hyggelige hilsener. Jeg er allerede begynt å glede meg til hundreårsdagen.

 10. Willy L. Olsen sier:

  Ole Christian, 60 Years Old

  With these words Judith and I want to convey to you our best wishes on your special birthday. We are so glad that you have reached this milestone in good shape, and hope that for many years to come, you, with the support of your charming wife Bente, will
  maintain your position as an important figure in the busy daily life of our dear Club.

  Hearty congratulations!

  Willy

 11. Pål Moe sier:

  De hjerteligste gratulasjoner i anledning 60-årsdagen, Ole Christian, og en varm takk til deg for din aldri sviktende interesse for OSS og dens medlemmer, unge som gamle.
  Din innsats for klubben kan vanskelig overvurderes. Du har, til tross for din unge alder(!), i alle år videreført de beste tradisjoner som OSS står for. Din omtanke for medlemmene og beredvilligheten for klubben har alltid vært enestående. Vi seniorer sender deg og din familie våre beste ønsker.
  Pål Moe

 1. 9. oktober, 2015

  […] Mye er sagt tidligere. […]

 2. 10. oktober, 2021

  […] Det er veldig mye mer som kan, og burde, vært sagt om Ole Christian, jeg linker til Kristian Trygstads fine ord i anledning 60-års jubileet […]

 3. 10. oktober, 2021

  […] Det er veldig mye mer som kan, og burde, vært sagt om Ole Christian, jeg linker til Kristian Trygstads fine ord i anledning 60-års jubileet […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.