Ole Christian 70 år!

7 Responses

 1. Viggo Guddahl sier:

  Det er en glede å kunne applaudere vår leders hyllest til jubilanten. Gratulerer med dagen Ole Christian !

 2. Leif Øgaard sier:

  Gratulerer med 70 år Ole Chr.! Skremmende hvor gamle vi har blitt, men du holder deg usedvanlig godt. Du har bidratt til klubben mer enn noen andre. og sier aldri nei. Enig alle godord sagt om deg her. Ellers vil jeg påpeke din humoristiske sans og artige ordspill. Det er du en mester i og er den fremst eksponenten for OSS-sjargongen nå. «Hvor mye var klokka da?»

  • Sylvia+Johnsen sier:

   Jeg vil hevde at Ole Christian er altfor korrekt, høflig og veloppdragen til å være eksponenten for OSS-sjargongen. Mulig fordi han er intelligent og klarer å fornærme de beste med lun humor og alltid innenfor usynlige grenser de av oss med mindre kapasitet tramper over støtt og stadig, til klubben risikerer å få et dårlig rykte som stedet for de uoppdragne og arrogante. Altså, sjargong til tross for Ole Christian, ikke på grunn av.

   Vi kan være enig eller uenig, og det kommer jo litt anpå hvordan vi oppfatter hva som er OSS-sjargong. Som alt varierer det i tid, sted og siste taler. Jeg hang i klubben på 80-og 90-tallet og slåss ukentlig med eplekjekke ungdommer som tror sjakkforståelse gir større frihet til å yppe seg. Derfor er forbilder og æresmedlem FM Ole Christian viktig, for han viser hvordan intelligens og omtanke henger sammen med stil, det å være snill og å gi. Han gir masse.

   God sjakkspiller er han også.

   • Leif Øgaard sier:

    Ja, Ole Chr. fornærmer ingen, men han er god på ordspill og inteligent humor. Hva som er OSS-sjargongen anno 2021 vet jeg ikke. Ole Chr. og undertegnede tenker mest på 60-70-tallet med Sjefen og andre. Oftest var det helt meningsløse sitater som feks. Sjefens: ‘Hvor mye var klokka da’, og svaret var 18.17, maleren Xan Krohn ‘Det er ikke sikkert at dyrene har kikkert’. Så hadde vi Haugastøl, Toldboden, som hadde sine grovvitser. Av og til kunne det også ende med tilløp til slåsskamper. Tror nok dagens medlemmer er langt fredeligere. Men før i tiden hadde vi mange originaler som hadde klubben som sitt andre hjem.

 3. Ole+Chr.+Moen sier:

  Tusen takk!
  Med hilsen fra Spania, hvor jeg ferierer denne uken. Klubbmesterskapet lar seg vel gjennomføre uansett!

 4. Frank Johansen sier:

  Slutter meg til gratulasjonene, og Gunnars ord! Som reltativt nytt – ettårig – medlem av klubben, kan jeg bekrefte at det er lett å komme i prat med Ole Christian. Et meget hyggelig bekjentskap!

 5. AtleG sier:

  Gratulerer, alltid inspirerende og morsomt å slå av en prat eller parti med jubilanten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.