Vår nye landslagsstjerne heter Nicolai Getz

Sylvia Johnsen

WFM

9 Responses

 1. Audun sier:

  Ettersom Olafsson nevnes bør vel også nevnes at FM Gretarsson tok stormesternapp.

 2. Leif Ø sier:

  Gratulerer Getz med sterkt resultat. Forøvrig ganske skuffende norsk resultat, selv om konkurransen sikkert var hard. Jeg finner det for øvrig litt merkelig at man ikke har en litt mer taktisk lagoppstilling.
  Å følge ratinglisten slavisk er ikke bestandig en god ide. Jeg mener man med fordel burde ha byttet Leif Erlend og Kjetils plassering på laget. Lie er veldig god til å slå dårligere spillere, men faller litt igjennom mot sterkere spillere rent posisjonelt. Leif E. derimot spiller ofte remis mot sterkere spillere, men sliter mer med å ta helpoeng mot svakere. Vi hadde samme tilfelle i OL i Buenos Aires i 1978 da Terje Wibe som på mange måter ligner mye på Kjetil Lie i spillestilen fikk en katastrofal turnering på 1. bordet. Det er klart det er litt prestisje i å sitte på 1.bordet, men hva er best for laget?

 3. Hei.

  Klarer vi ikke stille et bedre damelag enn det som ble sendt, bør vi la være å stille lag under et slikt mesterskap. Ratingprestasjoner på 14-1500 og NULL poeng på ni runder ho enkelte.

  Bruk heller pengene på satsing av damesjakken her hjemme i stedet. Et mål må være OL 2014, der jeg kun kan se en kandidat hos dette EM laget; Erle Marki Hansen som overrasket positivt.

  • Tarjei sier:

   Stemmer ikke helt at ratingprestasjonen var 1400-1500, ettersom man ikke kan beregne prestasjon med score på 0% eller 100 %.

   Men ja, 0/9 er uansett skuffende, ingen tvil om det. Samtidig er det helt riktig som Eirik Gullaksen på bergensjakk.no skriver. Europamesterskapet har dessverre blitt veldig profesjonalisert, ettersom nasjonene Norge kunne hamlet opp med på kvinnesiden ikke sendte noe lag i det hele tatt. Det samme så vi i Europacupen. Jeg er ganske sikker på at dette laget i et EM med alle nasjonene ville havnet langt unna bunnplassering.

   Så vidt jeg vet, betalte spillerne på damelaget mesteparten av oppholdet og reisen selv. Da synes jeg ikke det gjør noe at det gikk som det gikk. Det er jo heller ikke slik at det ikke brukes penger på jentesjakk her hjemme…

   • Greit nok hvis det er slik at dem betalte mesteparten selv. For hvis det er slik at Norges sjakkforbund betaler for moroa bør det stilles krav på lik linje med andre idretter.

    Men, ser vi på det positive her, så kan det bare gå oppover 🙂

 4. Anders Iversen sier:

  Jeg synes kvinnelaget fortjener honnør for å ha kjempet seg gjennom 9 runder som må ha vært smertefulle. Det ble nok mange lærerike partier. Som påpekt over er det meningsløst å snakke om «ratingprestasjon» med en ren tapsrekke. Selvfølgelig er er den sportslige prestasjonen langt sterkere enn 1500. Å stille lag har også en viktig symboleffekt.

 5. Nicola sier:

  Jeg synes det var supertsportslig gjort av jentene å stille i denne harde konkurransen. Det er bare på denne måten at norske kvinner kan bli bedre i sjakk.

 1. 28. juni, 2017

  […] Resultatlisten viser at ungdommene har gjort en god turnering. Tromsø spilleren FM Benjamin Arvola spilte som en stormester, selv om GM-nappet glapp. Tredjeplass IM Nicolai Getz klarte imidlertid nappet, til tross for tap mot andreplass, den svenske GM Tiger Hillarp Persson. Vår mann på hjemmebane tok fram egenskapene som ga ham kallenavnet «The Machine» på landslaget i 2011, da klubben fikk en ny stjerne. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.