Ellisiv knep seieren

7 Responses

 1. Tarjei sier:

  Takk for en fin oppsummering, Leif E.! Det var en utrolig spennende kvalifisering hele veien, til tross for de mange remisene.

  Spillemessig var det mye opp og ned må jeg si, men et par gode partier var det. Selv synes jeg Ellisivs nedspilling av Torill Skytte var det beste partiet.

  Om Yerazik hadde våget å ta litt større sjanser i det siste partiet, kunne hun sikret stikkamp. Sylvia hadde også sine sjanser og snudde siste partiet mot Ellisiv til sin fordel, men etter noen unøyaktigheter dabbet det ut til remis. Ros til begge disse for å vise skikkelig fightervilje! Ikke en gang fem ttrekkgjentakelser var nok til at de shaket hands der…

  Jeg kan til slutt legge til at webkameraoverføringen var en suksess. Dette førte til årsbeste i antall dagsbesøk på hjemmesiden søndag, så selv om det kanskje ikke er vedlig spennende å følge med på, så er det tydelig noe folk liker.

 2. Tarjei sier:

  Og til slutt: Gratulerer til Ellisiv med OL-plassen!

 3. Hans Krogh Harestad sier:

  Gratulerer med seieren og plass på OL-laget, Ellisiv!

  Avgjørelsen falt etter en meget dramatisk remis i siste runde mot Sylvia, som ville vunnet turneringen med seier. Etter hva jeg kunne bedømme, så spilte Ellisiv et meget godt parti, og stod best hele veien. Det så ut som om hun spilte opp en vunnet stilling etter å ha vunnet bonde og senere kvalitet. Men etter (et unødvendig?) damebytte var Sylvia med igjen i sluttspillet. Ellisiv spilte solid og sterkt i denne fasen og fikk kontroll på Sylvias motspill, samtidig som hun fikk aktivisert tårnene sine. Sylvia satte opp hard motstand og ga Ellisiv noen tøffe utfordringer. Det kulminerte med trekkgjentakelse 6(?) ganger i en stilling hvor Ellisiv hadde under minuttet igjen. Hun kunne spille på vinst, men det så risikabelt ut, da det var en langt fremskreden fribonde og aktive offisere som truet. En svært vanskelig avgjørelse med liten tid og mye på spill. I det andre partiet stod Yerazik klart best, men det var ikke enkelt å trenge igjennom, og hun hadde dårlig tid (ca 1 min mot 5). Med seier til Yerazik og remis for Ellisiv ville det bli stikkamp om førsteplassen. Da det så ut som om Ellisiv ikke klarte bestemme seg for om hun skulle velge den risikable vinstplanen eller kreve remis, så avvek Sylvia fra trekkgjetakelsen, og klarte å lure seg inn i et tårnsluttspill hvor hun plutselig så ut til å vinne pga aktivt tårn på syvenderaden. Men Ellisiv holdt hodet kaldt og fant only move (etter hva jeg kunne se), som ga remis. Samtidig gikk Torill bananas for å skape vinstsjanser, og Yerazik må ha stått tilnærmet til vinst med to bønder over. Med liten tid tok Yerazik overraskende remis, og Ellisiv kunne sprette champagnen.

  Jeg synes dette var et veldig vellykket konsept. Resultatene bekreftet at det er fire er jevne spillere, og turneringen ga verdifull spilletrening, med tøffe partier med innbitt motstand og mye på spill. En forsmak på hva som venter i OL.

 4. Sylvia sier:

  Jeg er enig om at uttaksturneringen ble overraskende vellykket, mye fordi jeg mener beste kvinne vant. Alle mine remiser var kampremiser der jeg kjempet meg tilbake etter slurvespillet jeg alt for ofte tillater meg.

  Ellisiv vant meget velfortjent, og hun skal vite at jeg våknet i natt klokken fire fordi jeg ergret meg sånn over at jeg ikke slo Sxg4, og følgelig tillot det fordømte angrepet jeg sleit med hele partiet. Lenge siden jeg har hatt sjakkmareritt, og all honnør til Ellisiv som tok sjansen hun fikk og spilte nådeløst på den.

  Og at vi ikke tok remis før siste spill var over liker jeg også. Ellisiv var klart best og har tøffheten hun trenger i OL.

 5. PS, Leif E.: Hvor lenge skal du bruke det bilde på Ellisiv?

 6. Leif E sier:

  enkelte bilder forfølger en hele livet, det vet jeg alt om

 7. Leif E sier:

  Lynsjakkstikkampen mellom Yerazik og Sylvia ble avholdt i Selskapet søndag ettermiddag. Med 1-1 etter de ordinære lynpartiene, ble alt avgjort i et ‘Armageddon’ parti hvor Yerazik til slutt trakk det lengste strået. Hun blir dermed førstereserve til OL.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.