Utfordret igjen!

Sylvia Johnsen

WFM

8 Responses

 1. Ole+Chr.+Moen sier:

  Godt nyttår ønskes alle!
  Neste år skal bli et godt år for OSS, som begynner den 4. februar.
  Jeg er gjerne med, men andre er nok raskere med 3+2.

 2. Meld dere på så snart dere kan, slik at vi som arrangerer vet hvorvidt det må piskes!!

 3. Ole+Chr.+Moen sier:

  Se også Oslo Schakselskap på Facebook. Søndag kveld har bortimot 10 meldt seg på i A-gruppen. I B-gruppen håper vi mange blir med!
  Dette er et arrangement hvor alle er velkomne, selv om vi også satser på å vinne.
  Det er en måned før OSS’ fødselsdag 4. februar.

 4. VI trenger påmeldinger til gruppe B, under 1600!

  Alle ferskingene våres. Nå har dere sjansen å kjempe for seier i en viktig turnering før ratingen blir for høy: https://lichess.org/tournament/K2Cwx3DH

 5. Vi var seine med å melde på et lag i B-gruppen, så da ble det to som spilte for klubben på kort varsel, og de gjorde en kjempefin innsats. Takk til Dag Haug og TIH1962.

  Turneringen kom bardus, og klubbens kvinnelige spillere under 1600, forståelig nok prioriterte videoundervisning med forbundets satsing «Dronningspranget», der GM Simen Agdestein var hyret inn. Få vet at OSS faktisk er forbundets mest kvinnetette klubb (ifjor), og når flere av våre kvinner fulgte opp på Zoom for å høre stormesteren, stilte klubben svakere i begge grupper.

  Det ble WGM Niina Koskela i gruppe A,, som trolig ble beste kvinne med 14 poeng, ettersom Monika Machlik fra Tromsø endte på 13, det samme som Anita Grønneberg, TraintoBusan fra Bergen. Jeg hadde målsetning å gi Niina motstand, men var distrahert og nådde ikke opp. Jeg er ikke overrasket. Klubben har en juvel i den finske stormesteren som lot seg lure til å flytte til Oslo for mange år siden. Forbeholdt hvis det er kvinner på resultatlisten jeg ikke kjenner, så ble hun best.

  Sist vant OSS lagturneringen, men i siste liten tapte vi førsteplassen. Denne gang var det motsatt. Førsteplass gikk til vår kjempe IM Lars Oskar Hauge, mens lagkampen røk og vi kom på andre i klubbkampen. Det til tross for at vi ledet lenge.

  Tromsø skildrer sine enkeltprestasjoner godt:
  https://tromsosjakk.no/lagsjakk-2/tromso-med-dobbeltseier-i-lagkamp-for-hele-norge/

  Jeg registrerer blant våre ti beste finner vi Mats Persson, Nicolai Getz, Andreas Moen, Anders Høyer Berg, Roar Elseth og selvsagt første som meldte seg til tjeneste, FM Ward Altosh. For ikke å glemmeallerede nevnte Lars Oskar og Niina.

  Ole Christian var en flott innpisker og gjorde selvsagt sitt til å stjele poeng fra de andre, og merk at styreleder Gunnar Glendrange gjorde det bra, tenker jeg – ettersom han gjorde det bedre enn meg.

 6. Da kommer det mer informasjon om ny turnering i samme leie, og det er lagt opp til eksklusivitet, derav kun hver tredje måned.

  Nå gjelder det å få datoen 12. april inn i kalenderen, registrere seg og begynne å øve:

  OSS er ført opp i A:
  https://lichess.org/tournament/nz33GRzI

  og i B:
  https://lichess.org/tournament/KMVcwLgU

 7. Ole+Chr.+Moen sier:

  Foreløpig er det ca. ett dusin OSS-medlemmer som er påmeldt til NM I LYNSJAKK på nett, som spilles i morgen. Påmeldingsfristen er midnatt i dag, så det haster! Vår leder Gunnar er påmeldt. Ellers er Niina Koskela den sterkeste kvinnelige deltaker så langt. Getzer’n er høyest rater av våre, men se opp for klubbmester Axel og Roar.

 1. 8. april, 2021

  […] fra forrige runder:– Utfordret igjen, Tromsø vant gruppe A (4. januar 2021, lichess.org)– Lovende takter før serien, OSS vant gruppe A (3. oktober 2020, […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.