OSS Eliten

Sylvia Johnsen

WFM

9 Responses

 1. Leif Øgaard sier:

  Det er bare å ta av seg hatten for Styrets ambisiøse satsing på ungdommen. Jeg skjønner at skal man konkurrere om å få de største talentene til klubben, så må man ha attraktive tilbud. Men etter å ha sett generasjoner komme og gå gjennom flere tiår, så er det mange lovende toppspiller som har forsvunnet etter hvert. Hvor ble det av for eksempel Dannevig-generasjonen? Nå er det jo slik at selv om man blir en norsk toppspiller er det å leve av sjakken et fata morgana for de fleste (unntatt for Magnus Carlsen). Så man må regne at mange av disse lovende ungdommene kommer til å trappe ned om noen år. Derfor er det like viktig å beholde kontinuiteten.

 2. AtleG sier:

  Takk for at du deler dine tanker, Sylvia. Mange gode poenger og noen personlige betraktninger i kjent stil 🙂 Jeg bør kanskje presisere at styret ikke har noen mening om hvert enkelt punkt ovenfor, men vi setter pris på Sylvias forfriskende stemme..

 3. Ole Chr Moen sier:

  Jeg likte første del av denne artikkelen, men ikke den siste. Magnus skylder hverken OSS eller andre i norsk sjakk noe som helst. Hans suksess gjør hverdagen enklere for norsk sjakkliv.
  Vi skal fortsette vår virksomhet i evighetens perspektiv, og vil fortsatt prege norsk sjakkliv.

  • Helt enig, Magnus er sin egen herre, og for et forbilde.

   Her bruker jeg han vel mer for å artikulere betydningen av klubbidentitet, og sier vel mer om meg — enn ham? Hvordan hode virker, noen ganger?

 4. Ole Chr. Moen sier:

  Denne helgen var Jon Ludvig og Simen opptatt med Tata Steel, og de yngste spilte på aldersbestemte lag. Da klarte vi i fjerde runde nesten å ta lagpoeng fra Vålerenga; Sebastian ble lurt til remis av Aryan, og Lars Oskar var heller ikke langt fra seier, mens Roar Elseth var den som vant sikkert. Vi ligger midt på tabellen.

 5. Sigrid Jonasson sier:

  Det er virkelig interessant hvordan de ville vist seg, for eksempel i finanssektoren. Nå får kryptovalutaer, som vi alle vet, bare vill popularitet, og jeg tror slike talentfulle gutter kan vise seg perfekt, for eksempel når de jobber med algoritmiske systemer og roboter. Dette er et ganske vanskelig emne for selv erfarne handelsmenn å forstå, så jeg vil anbefale at du følger link og leser anmeldelser om handelsroboter som vil hjelpe deg å forstå hvorfor de i det hele tatt trengs.

 1. 21. januar, 2019

  […] Hva hun vil gjøre mer av, og hvordan hun vil bringe sjakken videre ga et ærlig og fremadsrettet svar, et svar som lover godt for hele det norske sjakkmiljøet fordi det gis av en person særdeles målrettet og kompetent i å levere. Vi er glad hun spiller på det norske landslaget, og utvilsomt tilhører klubbens elite. […]

 2. 13. mars, 2019

  […] fra en mann som valgte å satse på studier. Her kan det raskt bli flere suksesser på et OSS elitelag med mange lovende unge […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.