Balansering på et knivsegg i London

Sylvia Johnsen

WFM

10 Responses

 1. Idar Bergfjord sier:

  Arti reportasje å lese!

 2. Leif Øgaard sier:

  Her er en veldig interessant video av Matthew Sadler som bruker DeepMind’s AlphaZero for å analysere partiene 1, 3, 5 & 8 av vm:
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=VeqbDMzi_IY
  Så er altså ikke partiene så fantastiske som det hevdes ?

 3. Ole Chr Moen sier:

  Jeg kommer innom klubben kl. 16.00 i dag, men ikke særlig før.

 4. Ole Christian Moen sier:

  Vi var noen få som fulgte avslutningen av VM-matchen i B30. Magnus gjennomførte suverent, og var ærlig under pressekonferansen. Da han uttalte at Fabiano holdt samme nivå.
  Jon Ludvig mener Magnus spiller bedre når de er ute av boka, og der er kanskje derfor han vinner med korter tid?
  Gratulerer!

 5. Leif Øgaard sier:

  Flott av Carlsen, men at han var klart best i hurtigsjakk beviser jo ikke at han er best i klassisk sjakk. Mitt forslag til VM i klassisk sjakk: 16 partier. Ved uavgjort, så trekker man farge og spiller videre med ordinær betenkningstid til første som vinner et parti. Særlig når man har egne VM-er i hurtig- og lynsjakk synes jeg det blir feil med en slik omkamp. Botwinnik som aldri spilte lynsjakk ville da i sin tid aldri hatt en sjanse med omkamp mot lynspesialisten Tal.

 6. Odd Ristesund sier:

  Altså uten noen begrensning på varigheten. Dette synes urealistisk. Spillet ville i prinsippet kunne fortsette i det uendelige. Dette ville bli en utholdenhetsprøve, som i det lange løp ville ha mindre med sjakk å gjøre, men mer med halstarrighet i å trette ut motstanderen. Foreslo ikke Fischer i sin tid noe lignende? Og videre ville det bli vanskelig og økonomisk risikabelt å arrangere noe som ikke har en forutsigbar begrensning i varighet.
  Det gjeldende system med omkamper med redusert betenkningstid og eventuell amageddon-avgjørelse synes etter min mening bedre enn alternativer som loddtrekning eller at regjerende verdensmester beholder tittelen ved likt resultat.

  • Leif Øgaard sier:

   Det var vel en smule overdrivelse Odd. Fischer ville ha først til 10 seire, Kasparov og Karpov var først til 6 seire. Mitt forslag var det kun snakk om en seier. Synes man sjakk er så kjedelig at man ikke orker å se lengre matcher kan man jo bare finne på noe annet. Sjakk-VM er snakk om tradisjoner siden 1886 og de bør holdes i hevd etter min mening.

   • Leif Øgaard sier:

    GM Michal Krasenkow foreslår hvis uavgjort match, feks 16 partier, ett armagedonparti der det spilles med klassisk betenkningstid, og utfordreren spiller hvit og må vinne for å erobre tittelen. Det er også langt bedre enn å avgjøre matchen på hurtigsjakk etter min mening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.