Forsvarskunst av Svein Johannessen

13 Responses

 1. AtleG sier:

  Interessant! Ikke så ofte Svein prøvde å vinne på den tiden, så han må ha blitt provosert av hvits angrep. Jeg husker godt mesterskapet – jeg møtte både Sven, Leif og Ole Christian, men ikke Svein.

  • Leif Øgaard sier:

   Svein hadde av og til noen originale ideer, men jeg har aldri sett tilsvarende kongevandring i midtspillet, O-O-O, Kb8,Ka8,Kb8,Kc8,Kd8,Ke8,Kf8,Kg8,Kh7 og Kg8.
   Carlsen hadde noe tilsvarende mot Anand i Grenke tidligere i år der han i Rauser spilte Tc7 og deretter Kd8, Kc8, Kb8. Slik kan man bare spille når stillingen er ‘låst’.

 2. Ole Christian Moen sier:

  I dag tapte OSS 3,5 – 2,5 i Eliteserien for andre år på rad. Vi har et spennende prosjekt, hvor våre unge lovende slipper til på høyeste nivå. Dette kan love godt for fremtiden.

  • Leif Øgaard sier:

   Det er flott at man satser på unge lovende spillere. Men det er jo trist at OSS ikke lenger er noen toppklubb. Klubben med så mange stolte tradisjoner bør vel fortsatt ha litt ambisjnoner? Synes en rimelig målseting burde være å komme blant de tre beste selv om vi ikke greier å hamle opp med kjøpeklubben Vålerenga. Man kan vel sikkert reserver en plass på laget til en ung lovende, men da må man også fylle opp med Simen, Leif Erlend og Gausel i tillegg til Jon Ludvig. En ting var fjaskoen i fjor, men to år på rad??

 3. Og Olga, hun er god. Koskela spilte, ser jeg. Bra!

 4. Tom Jenkins sier:

  Hvorfor er ikke OSS i toppen av norgeseliten lenger? Hvilke tanker gjør klubbledelsen seg rundt dette?
  For meg synes det som de aller fleste talenter i Oslo gryte nå sokner til andre klubber som Vålerenga,
  1911 og Nordstrand. Hva gjør OSS. Undertegnede ga en betydelig gave til klubben for noen år siden som kaster av seg 60-70.000 netto i året. Fondet som ble opprettet har som formål å støtte elitesatsing i klubben.
  Men resultatene har uteblitt. Vi støtter noen talenter javel – men hvordan og hvorledes.
  Men mitt, betimelige spørsmål nå er hvilken målsetting har klubben? Hvorfor går de aller fleste talentene til andre klubber? Hva er det de tilbyr som ikke vi matcher?
  Ønsker vi å komme tilbake som landets sterkeste og beste sjakklubb? Eller….`?
  Det kunne være veldig interessant å høre klubbledelsens synspunkter på dette.
  mvh
  Tom Jenkins

  • Leif Øgaard sier:

   Helt enig med deg Tom. Synes det er en fallitterklæring ikke å satse på at OSS skal kjempe i toppen av eliteserien. Da må man ha med toppene som Hammer, Simen, Leif Erend og Gausel fast og eventuelt betale dem noe slike feks vel Vålerenga gjør. Dessuten må vi sørge for at OSS er attraktiv for unge toppspillere med diverse intensiver. Synes vi bør bruke støtten på våre egne spillere og ikke utenlandske leiesoldater.

 5. Widar Fossum sier:

  Elitesatsing i OSS
  Det er en interessant problemstilling Tom Jenkins tar opp i sitt innlegg. Han har tidligere tatt dette opp med både klubbstyret og styret i Tom Jenkins fond. Jeg regner derfor med at begge arbeider med problemstillingen, og vil legge frem sine konklusjoner på generalforsamlingen i 2019 til debatt.

  Når Tom nå tar dette opp på hjemmesiden til OSS, regner jeg med at det er for at flest mulig av medlemmene skal få anledning til å komme med innspill. Og Leif Øgaard har allerede kommet med interessante synspunkter.

  De to styrene må svare på Toms spørsmål: «Hvilken målsetting har OSS når det gjelder elitesatsingen?» Svaret må selvfølgelig også inneholde drøfting av veien til målet. Det må drøftes forskjellige veier med de forskjellige økonomiske konsekvenser dette vil ha.

  Som Toms vara i styret for Tom Jenkins fond, er jeg selvfølgelig involvert i denne debatten. Imidlertid vil jeg sette pris på flest mulig innspill fra medlemmene, slik at de to styrene allerede på dette tidspunktet får med seg medlemmenes synspunkter.

 6. Tom Jenkins sier:

  Er redd for at ingen leser denne spalten og at spørsmålene ikke havne der de hører hjemme – på styrebordet. En åpen debatt på disse bloggsidene kunne vært interessant, , men da må noen som kan det opprette en bloggspalte.

 7. AtleG sier:

  Hei, takk for innspill. Vi har bygd opp Norges beste barneavdeling de siste 3-4 årene, men det tar tid før vi ser resultater på elitenivå. Vi fikk både lilleputt- og kadettnorgesmesteren i år. Jon Ludvig Hammer har i Jenkins’ ånd tatt et ansvar for å satse på våre beste spillere under 26 år (Lars Oskar Hauge, Nicolai Getz og Sebastian Mihajlov), inkludert noen svært unge spillere. Dessverre var det litt stang ut første helg. Styret og lagleder Ole Chr. støttet denne ungdomssatsingen i eliteserien i et år der Simen (foreløpig) har sagt nei til seriesjakken, og Leif Erlend bor utenlands. Det er også en egenverdi på lang sikt i at Jon Ludvig – med erfaring fra VM-sekundering – tar seg av de yngste og viser dem hva som kreves på elitenivå.

  • Leif Øgaard sier:

   Å tape for Alta to år på rad vil jeg ikke kalle for stang ut. Det er flott å satse på de unge talentene. Men må dette nødvendigvis gå utover elitelaget og OSS’ stolte tradisjoner? De yngre har en masse turneringsmuligheter så jeg tror ikke et par partier i eliteserien betyr så mye. Hauge, Getz og Mihajlov forsvarer jo en plass uten kvotering. Hammer og Agdestein burde overtales til å stille i alle kamper.

 8. AtleG sier:

  En av grunnene til at vi ikke kjemper i toppen, er jo nettopp at vi bruker alle midler på egne talenter og ikke har noen leiesoldater.

 9. Ole Christian Moen sier:

  Som Tom skriver, vi får ta en runde om dette i det kammerset den (runden) hører hjemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.