Farvel, Stein Sollid

Sylvia Johnsen

WFM

9 Responses

 1. Leif Øgaard sier:

  Det var en trist beskjed. Stein var en av mine beste sjakkvenner. Kjent han helt siden jeg gikk på Blindern på begynnelsen av 70-tallet, og da stakk innom Akademisk sjakklubb i pausene mellom forelesningene. Der satt ofte Stein og spilte sammen med et fast klientell som fant mer glede av sjakken enn de tørre forelesningene. Det var jo godt gjort av han likevel greie å fullføre en cand. mag.tittel.
  Siden spilte vi flere turneringer sammen bl.a. på Gausdal og i Rilton der Stein var hyggelig muntrasjonsråd.
  Hvil i fred Stein, dypt savnet.

  Leif

 2. AtleG sier:

  Det var trist, Stein var en del av klubbens sjel. Takk til Ole Christian for minneordet ovenfor. Jeg husker Stein første gang fra en episode i klubben i 1984 da han skrev ned et parti jeg hadde spilt, og gav det til Thor Støre (som bodde i gården). Slik fikk jeg mitt første parti i avisa (Dagbladet). Det samme året hadde han vel et leserinnlegg i Dagbladet til forsvar for Støre og sjakkspalta, i en tid det var mye liv både i klubben og sjakkspaltene.

 3. Odd Birkestrand sier:

  En lun og trivelig sjakkvenn med glimt i øyet og et aldri sovende sjakkblikk. Minnes mange gode samtaler fra turneringer rundt om i verden.

  Odd

 4. Gunnar Glendrange sier:

  Dette var trist. Husker Stein godt fra min periode tidlig på 80-tallet. Han så helt lik ut nå som da! Hvil i fred! Fine ord av Ole Christian også før OSS Klubb nå i kveld.

  GUnnar

 5. Arthur Kjelstrup-Olsen sier:

  Har mange,mange gode minner om Stein fra Akademisk Sjakk-klubb på 70-tallet.
  Han var en god venn.Ble trist til sinns da jeg så dødsannonsen i Aftenposten…
  Arthur

 6. Øystein Skar sier:

  Stein var en høflig mann og sjakkspiller, samtidig frittalende om sjakk og selvstendig i sin spilling, ivrig helt til det siste. Jeg husker at han en gang viste meg følgende variant, med et stort smil om munnen: «Har du lyst til å overraske som sort mot åpning 1. d2-d4, sats på dette:» 1. d4, e5 (allerede her vil «sunne» sjakkspillere riste bekymret på hodet); 2. d4xe5, Sc6; 3. Sf3, De7; 4. Lf4, Db4 sjakk (allerede her begynner det å bli morsomt); 5..Ld2, Dxb2; 6. Lc3, Lb4. Hvis hvit spiller 5. Dd2, følger igjen Dxb2 og hvis 6. Dc3, så Lb4. Det kan være flere interessante ting her, prøv selv!

  Fred med Steins minne.
  Øystein Skar,
  OSS

 7. Aage Georg Sivertsen sier:

  Sjokknyhet.
  Stein byttet nesten alltid en løper mot en hest. Elsket hestene. Og så var han på tærne når det var snakk om 2.verdenskrig. Hvil i fred, Stein

 8. Ole Chr Moen sier:

  Det er Leif Øgaard som har kommentert partiet mot Rantanen.

 9. Torstein Bae sier:

  Trist å høre at Stein er gått bort. En original, ærlig og hyggelig fyr. Dyktig sjakkspiller var han også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.