GM-napp for «The Machine»

Sylvia Johnsen

WFM

4 Responses

 1. Atle G sier:

  Gratulerer, Nicolai! Strålende! Nå må klubben brette opp ermene og se hva vi klarer å arrangere på egen hånd. Vi er jo ikke helt ferske i norsk sjakk, så noe må vi kunne få til :). Jeg har takket Bjarke andre steder, men gjentar gjerne takken her (fra Facebook):

  En epoke er over. 10 år med Sveins. For en mann, for en legende denne Svein Johannessen (1937-2007). Han som var i sjakk-klubben vår 365 dager i året. Og for en mann denne Bjarke Sahl som har arrangert «Sveins» i hele ti år. Takk, Bjarke, på vegne av oss/OSS! Turneringen er årets happening i klubben, men det meste av jobben gjøres av Bjarke og hans mannskap utenfra. Som kantina – min favoritt-sjakkmat! Og som superdyktige turneringsleder Henrik Sjøl og hans assistenter, selveste gen.sek Geir Nesheim og selveste Kristoffer Gressli. Takk! Som en rivaliserende Stjernen-spiller sa: «Sveins er Norges fineste turnering». Som flere yngre sa: «Bamsemus»… «Vi kan kjøpe bamsemums neste år, også», sa jeg. «Det blir ikke det samme uten Bjarke og hans «bæmsemums» [dansk uttale]», sa de. Og Lykke! Takk Lykke for at du hjalp til med kantina og bamsemumsen. Og Heikki Westerinen! Og amerikanerne! Og Tromsø-gjengen! Og Hector, Tiger, Høi, Emanuel og alle de trofaste. Som Lars-Henrik Bech Hansen, Haubro og legenden John MacArthur – voksne folk som har spilt mot dusinvis av norske juniorer i Sveins! Og sjenerøse Sophia Rohde! Og grillparty hos Maud/Ulrik med amerikanerne! Neste år står vi (oss) på egne ben, men vi skal gjøre et forsøk på å bringe tradisjonen fra Bjarke og Svein videre.

 2. Ole Christian Moen sier:

  Det var Bjarke selv som foreslo at han skulle arrangere Sveins’ i Bogstadveien 30. For OSS har turneringen vært en god måte å oppfylle målsettingen om å ha en årlig internasjonal turnering. Bjarke har gjort dette enkelt for oss. Jeg har tro på dem som nå overtar stafettpinnen!

 3. Odd Ristesund sier:

  Sylvia titulerer Bjarke Sahl som GM.
  Dette må være feil. FIDE,s register angir IM som hans tittel. Jeg antar videre at Sylvia med betegnelsen «GM» tilsikter stormester, og ikke grillmester som i tilfellet Wrangell.

  • Bjarke har tre GM-napp, men det er riktig — han fikk aldri tittelen godkjent før ratingkravet ble skjerpet og han har dermed blitt stående på IM. Skal rette i artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.