Arne Zwaig 70 år !

12 Responses

 1. Øystein Brekke sier:

  Ja, det er bare å stille seg i gratulantenes rekker for en spiller som nesten måtte ha blitt stormester, selv den gang, i et litt større sjakkland enn Norge den gang!

  • Leif Øgaard sier:

   Ja, det var ikke mange muligheter for å bli stormester annet enn i OL og Soneturnering den gang. Vet heller ikke hvordan man kunne fått GM-napp i OL før elo-alderens tid. Det var derfor først på 70-tallet Arne seriøst jaktet GM-tittelen, men selv da var det jo få muligheter.
   Med dagens tilbud hadde naturligvis Arne slått til i enda yngre alder og sannsynligvis blitt stormester i meget ung alder.

 2. Ole Christian Moen sier:

  I klubben fikk jeg vite at sjakknivået falt radikalt på Oslo
  Katedralskole; da Arne gikk ut, og jeg begynte i første realskoleklasse. Arne ble Norges fjerde IM da han presterte over 17 partier i OL i Nice. Gratulerer!

 3. Frank Henriksen sier:

  Ja husker godt Arne! En fantastisk spiller! Hadde for et par år siden en hyggelig samtale med ham! Han var da på hytta si i Sverige! Samtalen dreide seg mest om gamle dager å remien mot Keres i Varna OL! Å selvfølgelig om et comeback i Nosk sjakk! Det var ikke lysten men tia som var den vesentlige faktoren da han hadde mange andre interesser å følge opp! Tenk om han en dag dukker opp?

 4. Odd Ristesund sier:

  Jeg møtte Arne Zwaig ved brettet første gang tidlig på 70-tallet,i OM i lyn for lag. Han representerte SK Fischer på 1. bord, jeg Akademisks fjerdelag på tilsvarende bord. Han åpnet med 1.g3 og spilte sitt spesialsystem leningradhollandsk i forhånd. Jeg ble presset sammen på brettet, og kunne trenge en 9.rad å rygge på – men denne fantes ikke! Zwaig ga en praktisk definisjon av begrepet utklassing.

 5. Leif Øgaard sier:

  Arne sto også i bresjen for sjakklubben Fischer som gav OSS for første gang hard kamp om NM for lag og vant tre titler på 70-tallet.

 6. Torger Strand sier:

  Gratulerer med den store dagen, Arne, vi er fortsatt like unge. Håper vi treffes igjen!

  Beste hilsener

 7. Ernst Håkon Jahr sier:

  Gratulerer til Arne med de 70 år 6. februar!
  Jeg beundra Arne veldig i ungdommen, og hadde gleden av å møte han én gang i et ordentlig parti. Det var i en skolesjakkturnering, og vi representerte hver vår realskole. Jeg hadde hvit, og storma på med alt jeg hadde. Tror nok aldri jeg har hatt en større tilskuerskare enn i det partiet. Folk væra en sensasjon. Men selvsagt hadde Arne full kontroll, og etter tjue trekk eller omtrent der, var det tydelig at jeg hadde vært opp som en løve, og falt ned som en skinnfell. Men det var et artig parti å ha spilt, og jeg forsøkte iallfall. Arne var alltid vennlig og hyggelig når vi prata sammen, både etter dette partiet, og da han vant sitt første NM. Vi møttes tilfeldigvis og utveksla noen ord mot slutten av turneringa, da det var klart at han ville bli norgesmester. Det var stort for meg da. Arnes partier har jeg alltid hatt stor glede av å studere.

 8. Richard Wicklund-Hansen sier:

  Gratulere med deaen Arne Zwaig. Vi har møt hverandre en gang over brettet,og mener det var i 1958 i en handicapturnering.. Øystein Brekke har partiet. Møtte deg, Arn Vinje og Willy Olsen for å nevne noen. I forbindelse med NM I 1998 og din datters flotte show ,ble vi bedre kjent. Forsøkte å få deg med i seniorsjakken.

  Richard Wicklund-Hansen

 9. Frank Henriksen sier:

  Ja tenk om Helmers å Swaig kunne ha stilt opp i senior sjakken? For et heidundrane liv det sku ha blitt! Og Øgaard i samme slengen? 70`tallet på nytt! Tror en å annen ville ha blitt most på brettet på nytt igjen ja! Gamle gutta ville nok ha vært eldst vil jeg tro! Glad jeg fikk oppleve den tiden disse gutta var aktive! Det var norsk sjakk på sitt beste! Trenger jeg å nevne Johannessen Hoen Wibe Guldbrandsen Kristiansen Paulson Svedenborg? Skulle ønske at tida skruddes tilbake ja!

 10. Frank Henriksen sier:

  Vil bare korrigere navnet Pauson? Det skal være Poulsson! Eivind Poulsson En annen stor glimrende sjakkspiller å personlighet fra 70`tallets glade sjakkår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.