Julebord fredag 16. des!

58 Responses

 1. Atle G sier:

  kommer!

 2. Tom Jenkins sier:

  Jeg kommer hvis dagsformen er Ok.

 3. Mathias Nesheim sier:

  Kommer!

 4. Torben Winther Jensen sier:

  Kommer med partner

 5. Widar sier:

  Jeg kommer!

 6. Gunnar Stake-Larsen sier:

  Jeg kommer

 7. Leif Edvin Wærstad sier:

  Jeg dukker opp på Julebordet.

 8. Richard Wicklund-Hansen sier:

  Jeg må for tiden ta forbehold som dere sikkert skjønner. Men uansett, jeg betaler det det koster.

 9. Philip Dammen sier:

  Kommer

 10. Per Ofstad sier:

  Jeg kommer sammen med min datter Randi. Vi gleder oss!

 11. Ward Al Tarbosh sier:

  jeg kommer

 12. Anders Rundgren sier:

  Kommer.

 13. Michael Fuglesang sier:

  Jeg kommer!

 14. Morten Rolstad sier:

  Jeg kommer!

 15. Anders Høyer Berg sier:

  Jeg er med!

 16. Ole Chr Moen sier:

  Jeg kommer også

 17. Trond Munkejord sier:

  Jeg kommer.

 18. Henrik sier:

  Jeg tar med noe øl!

 19. Pål Moe sier:

  Hyggelig tiltak, Leif E. Jeg kommer også.

 20. Daniel K sier:

  Jeg slenger meg på laget!

 21. Jon sier:

  Stikker innom!

 22. Lasse Midtstue sier:

  Jeg kommer 🙂

 23. Erling Kristiansen sier:

  Jeg kommer

 24. Tamas Dienes sier:

  Jeg og Kati er med

 25. Viggo Guddahl sier:

  Jeg kommer

 26. Ali Reza Tirna sier:

  Kommer

 27. Mats P sier:

  Jeg kommer

 28. Nicolai Getz sier:

  Kommer

 29. Idar Dyrdal sier:

  Jeg kommer!

 30. Øystein Skar sier:

  Kommer. Håper det ikke blir så mye snakk om VM-matchen, stort sett kjedelige greier. (Men det var jo litt artig at Lommedalens sterkeste spiller satt på den ene siden av brettet, mot en hel stormakt.)

 31. Stein Sollid sier:

  Helt enig med Øystein som for øvrig var vinner av klasse 1 i NM 1973.

  Hilsen Stein

 32. Odd Habberstad sier:

  Jeg kommer.

 33. Øystein Brekke sier:

  Jeg kommer.

 34. Øivind Johansen sier:

  Jeg kommer.

 35. Aage Mella sier:

  Jeg kommer

 36. Einar Hatlebakk sier:

  Jeg kommer.

 37. Per Bjørn Bakke sier:

  Takk for innbydelsen til julebord i OSS via sjakkhistorisk forum. Jeg kommer.

 38. Oddvar U. Voll sier:

  Kommer

 39. Aleks Semakoff sier:

  Kommer

 40. Gunnar Glendrange sier:

  Kommer! Tenkte det var på tide med et lite comeback, har med søknadsskjema om medlemskap 🙂

 41. Tormod Claussen sier:

  Jeg kommer

 42. Lars Oskar Hauge sier:

  Jeg kommer

 43. Tarjei sier:

  Jeg stikker sikkert en tur innom.

 44. Øystein Skar sier:

  Hei, Leif: Takker for din støtte. Men hvem er Tollboden? Jeg kan for lite om OSS sin gloriøse historie. Fortell!

  • Leif Øgaard sier:

   Sverre Haugestøl, kalt for Tollboden fordi det var på Tollboden han jobbet. Typisk OSS logikk det. Han var fra Vinje i Telemark og var en erkekommunist på sin hals. Han var kjent også for sine frittalende grovvitser. En av mange originale typer på 60-70-tallet. Han spilte mye lynsjakk med Mork. Mork var en veldig forsiktig spiller som sjeldent gjorde noen aggressive trakk. Tollboden kalt det for Morke-stilen, og han beskyldte rett som det var under partiene Mork for å spille ludo. Men han var en trofast og hyggelig mann ellers som var ganske populær.

   • Syliva sier:

    Jeg husker Tollboden når han traff en jente ikke visste om han skulle snakke om sin store helt Stalin, eller griseprate. Gamle særinger slipper unna med mye.

    • Stein Sollid sier:

     Tollboden plasserte ganske ofte brikken sin på streken mellom to felter. Det er en uløst gåte om dette var med vilje eller ikke.
     Hilsen Stein

    • Leif Øgaard sier:

     Ja, Tollboden kunne nok være både ufin og frekk overfor det annet kjønn. Som Stein sier så satte han brikkene veldig slurvete på strekene og ikke i rutene. Det resulterte ofte at fribøndene gikk veldig fort på slutten og kunne gå feks. fra c6 til c8 i et flytt! Som han selv sa, jeg kan jo ikke vatre inn brikkenne heller!
     Tror kanskje at han så dårlig og burde brukt briller

 45. Morten Lilleøren sier:

  Jeg kommer

 46. Gunnar Glendrange sier:

  Tusen takk for en veldig hyggelig kveld! Det var kjempegøy!

 47. Leif Edvin Wærstad sier:

  Tusen takk for en trivelig kveld. Veldig interessant og moro å høre på Øystein Brekke og Erling Kristiansen sine sjakkhistorier og -erfaringer!

 48. Ole Chr Moen sier:

  Om lag femti medlemmer deltok i vårt tradisjonelle julebor, hvor Sjakkhistorisk forening var invitert, og stilte med flere av sine mest fremtredende medlemmer. Blant dem kan særlig nevnes Morten Lilleøren, som nylig har gjort norske sjakktidsskrifter m.m. elektronisk tilgjengelige.
  Leder Atle Grønn styrte møtet, hvor festkomiteen serverte julemat. Alkoholsalget ble nok hemmet av at noen syntes å se dobbelt før de egentlig gjorde det. Årsaken var at Erling Wrangell hjalp Henrik og nesten av komiteen under serveringen. Atle fremhevet den innsats som var gjort av frivillige i klubben, og nevnte blant annet dugnadsinnsatsen ved eksamen for UiT.
  Hovedposten var feiringen av vårt æresmedlem Erling Kristiansen, som fylte 80 år ved midnatt, 17. 12. Hovedtaler var Øystein Brekke, som omtalte forhold som gjorde Erling til en unik norsk toppspiller:
  – Han begynte å spille sent i tenårene
  – Han er den eldste som er blitt norgesmester for første gang
  – hans tre NM-triumfer i 1972
  – han er den eneste norgesmester fra Finnmark.
  Per Ofstad m.fl. kom med hilsener til jubilanten, som selv hadde et fornøyelig tilsvar, med omtale blant annet av hans parti mot Mikhail Tal i Havana i OL 1966. Det ble fremført hilsen til jubilanten og klubben fra Judith og Willy i Montreal.
  Lars Oskar Hauge fortalte litt fra vår innsats i ECC i Novi Sad i november, hvor han selv var et halvt poeng fra stormesternapp, og Sebastian Mihajlov tok IM-napp.
  Mats Persson vant lynturneringen hvor det deltok ca 20 personer under Anders Høyer Bergs sikre ledelse. Da turneringen var slutt ca. kl. 01.30, fortsatte den harde kjerne med avarter av dobbeltsjakk ytre rom (Saurensalongen).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.