Meningsløse forhåndstips i Baku-OL

19 Responses

 1. Atle G sier:

  du tar meningsløsheten til nye høyder, formann. Det minner meg om en artikkel jeg skrev for et par år siden: https://www.journals.uio.no/index.php/osla/article/view/730

 2. Ole Chr Moen sier:

  I andre runde har Norge hvit på 1. bord mot Bangla Desh. De har et jevnt sterkt lag, men uten innbytter, slik at det for våre går an å resonnere seg til hvem man kommer til å møte allerede i kveld.
  De stiller med tre stormestre og en IM på tredje bord. Fjerdebordspilleren har litt høyere rating enn førstebordspilleren deres.
  Bordoppstillingen blir ellers offentliggjort i morgen.

 3. Ole Chr Moen sier:

  I dameklassen får Norge sort på 1. bord mot USA i morgen. Vi vant første runde 4-0 mot Barbados, og sitter i 2. runde på 7. bord. I morgen skal nok Olga Dolchikova, som sto over første runde, i ilden.

 4. Leif Øgaard sier:

  Bra Ole Chr. at du heller litt kalt vann på superoptimistene. Det er jo typisk norsk å tro man er god. Denne hybrisen er jo ofte kilden til fiasko. Når man ser bort fra Magnus så har vi et norsk OL-lag som er omtrent som det pleier å være. Nå kan jo Magnus både være en fordel og en ulempe i det han kan ‘taue’ laget opp til ulvene som da gjerne forsyner seg av norsk sau.. Derimot om spillerne jobber steinhardt og ikke undervurderer motstanderne, så kan en 20.plass være en maksplass. Alt under en 30.plass er meget bra. Det blir uansett spennende å følge med!

 5. Sylvia sier:

  Etter en utrolig redning fra Frode Urkedal, som definitivt ikke er en sau på fjerde bord, er Norge på 12 plass etter 6 runder! Jeg er så glad. For et lag disse guttene er!?

  • Leif Øgaard sier:

   I 9.runde møtte Norge endelig en toppnasjon, USA, og tapte 3-1. Vel, et normalresultat. Kunne fort blitt 3,5-0,5 men Tari reddet en vanskelig stilling til remis.
   Norge har vel bare slått USA en gang i historien, i 1966 da Norge måtte vinne for å komme til A-finalen. Svein kjempet hardt, men måtte gi tapt mot Fischer. Zwaig spilte remis, men Hoen og Wibe sørget for sensasjonen med hver sin seier.
   To runder igjen i OL starter bingoen. Heldige trekninger og god uttellinger kan gi et resultat blant de 20 beste, uheldige trekninger og dårlig uttellinger 30.-40. plass.

 6. Sylvia sier:

  Så kan vi konkludere at det var ikke så meningsløst tips, for laget gjorde det strålende, over all forventning og Nicolai Getz fikk forlenget ferien sin etter en remis i første runde.

  Hipp hurra for Magnus, Hammer, Tari, Urkedal, spesielt to ganger Norgesmester Frode Urkedal og selvsagt superreserve Getz.

  • Leif øgaard sier:

   Det et bare å gratulere med en fantastisk plassering. Dette var mulig med bl.a. med en kombinasjon av godt spill, heldige trekninger, bukker, og ikke minst en verdensmester på 1.bord i god form ?

 7. Sylvia sier:

  Heldig trekning: I don’t know what you mean? India i siste runde er da ikke spesielt heldig… sjakk er bare en lang rekke med bukker og vårt unge og dynamiske lag er fryktet.

  • Leif Ø. sier:

   tenkte ikke spesielt på India. Men india uten Anand er jo klart dårligere enn Russland, Ukraina, Georgia, Kina og jeg vil si England. Flott prestasjon av laget , men jeg er ikke spesielt imponert over kvaliteten på partiene. Man må kunne se på partiene også ikke bare la seg blende av et flott resultat.

 8. Leif Ø. sier:

  Når man ser at min gamle venn fra 70-tallet, 64-årige Eugien Torre, får 10 peong på 11 runder, så er det ikke sikkert nivået er så fantastisk som hylekoret påstår eller så har Torre blitt bare bedre med alderen?! Han hadde også kliss vinst mot Tari og skulle hatt 10,5 av 11, fantastisk!

 9. Sylvia sier:

  Torre er vel ikke den eneste som har blitt bedre med alderen Øgaard?

  Dessverre er du ikke blitt bra nok til å slå ungdommen.

  • Leif Øgaard sier:

   Vel, jeg har jo lagt opp for en del år siden. Det har ingenting med meg å gjøre. Det var Ole Chr. som tok opp dette temaet. Man må tolerere at noen også ser bak det flotte sluttresultatet. I OL er jo enkelt- resultatene vanligvis det mest interessant for Norge, men denne gang var det sluttresultatet som gledet mest!

 10. Øystein Brekke sier:

  Alder og sjakk er vel mest et spørsmål om motivasjon og helse? Godt resultat og super plassering av ungdommene våre! Stigende resultater mot slutten er hva som gjelder! Så var det jo LITT flaks at vi slapp Ukraina i siste runde, og det må ha vært en hårsbredd unna.

  • Leif Øgaard sier:

   Godt oppsummert Øystein! Det er så mange idag som fremstår som såkalte ekspertkommentatorer’, men du er virkelig en som har grunn til å ytre deg! Minner om Ristesunds gamle ordtak: Vi er alle mestere!

 11. Ole Chr Moen sier:

  Jeg startet dette, og må bare konkludere med at Rune fikk rett! Det er jegg ikke lei meg for. Valget om å la de fire første spille hele tiden viste seg å bli vellykket.

  Tirsdag var Gunnar Finnlaugsson på besøk i klubben. Han minnet om at Island kom på 5. plass i Dubai i 1986. Norge trengte dette fremragende resultatet. Om to år kan det gå enda bedre…

 12. Atle G sier:

  Paradokset her er at laget vårt ikke spilte over evne, men faktisk gikk ned samlet 20 poeng i rating. Takket være diverse omstendigheter var det likevel godt nok til femteplass. Selv med Jon Ludvig i form er det neppe realistisk å tro på en bedre plassering, men mirakler kan skje som da Usbekistan kom på 2. plass i 1992.

  • Leif Øgaard sier:

   Bra med litt saklig informasjon Atle!
   Fantastisk sluttresultat men griseflaks etter min mening!
   Når det skrives feks at Urkedal storspiller i OL er jo det en sannhet med store modifikasjoner i det motstanderne gjorde tre kjempefeil som innkasserte Frode 2,5 poeng i stedet for 1 poeng.
   Når det er sagt så blomstrer jo norsk sjakk nå med verdensmesteren og med en mengde sterke og lovende talenter.

 1. 5. september, 2016

  […] og unge blir utfordret på høyt nivå. Det norske laget i åpen klasse er ungt, høyt ratet og rangert til nummer 12. Alle har vært elever på […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.