GM Simen Agdestein dobbeltmester i Drammen

Tarjei

Administrator på denne siden.

13 Responses

 1. Trond Munkejord sier:

  Fin oppsummering fra helgen i Drammen, men stusser litt over at NM 2014 ikke regnes som en «seriøs turnering» 😉

 2. Tarjei sier:

  Takk, Trond. Det var en litt dårlig formulering som jeg hadde i et tidlig publisert utkast. Rettet nå.

 3. Åse Randi sier:

  Hm. Kreves det et minimumsnivå av støy altså?
  Ville heller trodd at de burde holde støyen på et minimumsnivå.

 4. Atle G sier:

  Trond sikter vel til at Einar spilte Landsturneringen i 2014. På min PC ser det ut som Einar gjorde comeback nå i Drammen, hvilket altså ikke stemmer. Ellers flott reportasje fra Tarjei.

 5. Tarjei sier:

  Åse Randi og Atle: Huff og huff, selvsagt. Rettet nå.

 6. Roger Løvaas sier:

  Hei Tarjei. Takk for positiv omtale. Veldig glad for at så mange fra OSS tok turen til Drammen. Med så mange deltagere uten store pauserom så blir det nødvendigvis noe ruslasjon og uro i perioder. Alltid forbedringspotensialer så klart, men langt fra det verste jeg har opplevd. Dette vil alltid være en stor utfordring i turneringer med deltagere i alle aldre og nivåer. Angående rundetider så tror jeg at deltagere heller ønsker at runder starter når de skal. Det var veldig få partier som gikk veldig lenge. Det lengste gikk heldigvis i runde 8 før pausen i dag, og fikk ingen innvirkning på starten. Dette er selvfølgelig alltid en avveining, men det var nå det vi valgte og det er jeg godt fornøyd med.

  • Tarjei sier:

   Roger: Jeg har både spilt og selv arrangert en del turneringer opp gjennom årene, så jeg er fullt klar over at støy og uro er uungåelig etter rundene.

   Det jeg reagerte på er at ingen turneringsledere gjorde noe for å minimere dette problemet. Det er nemlig en av turneringslederens oppgaver å sørge for ro og orden i lokalet. Jeg skjønner at det var begrenset antall brett og brikker tilgjenglig for arrangøren, men jeg synes ikke noe om at spillere sitter og analyserer/spiller høylytt rett ved siden av turneringsparti i et NM uten at noen turneringsledere griper inn.

   Nei, det var nok langt fra det verste vi har opplevd, men likevel et irritasjonsmoment ved flere anledninger og noe jeg mener arrangøren burde tatt mer på alvor.

   Det er sikkert delte meninger angående rundestart i slike turneringer, men når det gjelder lynsjakken nekter jeg å tro at noen ønsker så lange pauser mellom hver runde slik det var her. Tilbakemeldingene fra de jeg snakket med angående oppsettet i hurtigsjakken var også utelukkende negative.

   Det holder i massevis med én pause på 15-20 minutter midtveis.

   • Roger Løvaas sier:

    Tarjei: Støyen vil vi jobbe hardt videre med i andre turneringer og selvfølgelig ta alvorlig.
    Lynsjakken er jeg enig med deg i – og jeg har andre steder oppfordret neste arrangør til å jobbe sammen med forbundet for å finne formen på dette. Oppsettet på hurtigsjakken har vi nok snakket med ulike mennesker om, men jeg har sett mange fornøyde og fått mange gode tilbakemeldinger – det vil som du sier være ulike oppfatninger av dette. At hhv 149 og 229 deltagere deltok ut fra de forutsetninger som var så kan det ikke være helt på jordet. Velkommen tilbake til Drammen for nye sjakkutfordringer.

 7. Ole Chr. Moen sier:

  Takk til Tarjei for sin høyaktuelle reportasje fra åpne NM i fartsdisiplinene I Drammen. Slik keg ser det, var det et velorganisert mesterskap, hvor det hele, med Konnerud sjakklubb som arraangør og Henrik Sjøl som ansvarlig turneringsleder. Det ligger mye frivillig innsats bak et slikt mesterskap!
  Jeg synes likevel Tarjeis kritikk er konstruktiv, særlig når det gjelder fremdriften I lynturneringen, hvor det sikkert kunne ha hjulpet å ha flere til å taste inn resultater. Roger Løvaas er også enig I dette.
  Med den sjakkinteresse vi opplever, hadde det vært bra for norsk sjakk om de første bordene I hurtigsjakk-NM ble sendt direkte. Et hovedmål for norsk sjakk å bidra til oppmerksomhet, også når Magnus Carlsen ikke er I manesjen.

 8. Roger Løvaas sier:

  Direktesendinger taes med som tips til neste arrangør. Konnerud har tidligere arrangert sine årlige NGP turneringer, og aldri av en slik størrelse. Personlig håper jeg at flere klubber kommer på banen og ønsker arrangere. Jeg vil derfor samle mine erfaringer og dele de med de som vil ha.

 9. Helge Fischer Pedersen sier:

  Jeg vil gi arrangørene skryt for et glimrende gjennomført arrangement av en slik størrelse, og jeg gir dem «terningkast 5».
  Jeg kan ikke si meg enig i at det var plagsomt mye støy, noe som ikke forstyrret meg og som jeg ikke kan skylde på for mitt tap i siste parti.

  Siden jeg kun har spilt sjakkturneringer siste år har jeg lite sammenlikningsgrunnlag, men har full forståelse for at spesielt de høyest ratene (klasse A) bør alltid ha optimale spilleforhold, både når det gjelder lavt decibel, gode lysforhold og god plass, og tilbakemeldinger fra denne kategorien spillere bør man lytte til for å kunne gjøre forbedringer ved neste arrangement.

 10. Victor Hansen sier:

  Takk også fra meg for to flotte arrangementer med god stemning! Bra også at du leser med og er lydhør, Roger 🙂

  Jeg er enig i at det var for lang tid mellom rundene, både lynsjakken og hurtigsjakken, særlig lynsjakken. Dette tror jeg man kunne løst ganske enkelt med å ha tre pc-er, en mann og pc pr. gruppe.

  Og så vil jeg ha flere poeng neste gang 😉

  • Roger Løvaas sier:

   Takk for gode tilbakemeldinger. Tre pcer er uten tvil løsningen i en slik form. Alternativet er jo forgrupper og finaler. Hurtigsjakk har jeg sett timeplaner ryke veldig på og med så mange deltagere mener jeg personlig at dette er en fornuftig løsning, men så klart kan andre mene annet.
   Poengene må du dessverre skaffe selv 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.