NM i hurtigsjakk for seniorer med omvendt Magnuseffekt

1 Response

  1. Odd Ristesund sier:

    Arrangøren uttrykker forbauselse over lav deltakelse i seniorturneringen, og mener at opplegget skulle tilsi en behagelig opplevelse.
    Jeg er uenig, og mener opplegget var for slitsomt og tidkrevende. 25 min. + 5 sek per trekk er for mye i hurtigsjakk, og særlig slitsomt for seniorer. Noen partier trekker lenge ut.Med inntil 5 runder på en dag vil deltakerne da bli praktisk talt tvunget til å oppholde seg i lokalene kanskje 7timer i strekk, og mye tid går med til å vente på at de andre skal bli ferdige. Planlegging av middag og evt. andre ting om kvelden blir umuliggjort, da det ikke kan anslås noenlunde når en vil bli ferdig for dagen. Når dertil turneringen går over 2 dager, blir den svært tidkrevende.
    Jeg mener at det opplegget som NTG har på sine åpne hurtigsjakkturneringer, samt Stjernen har hatt for sine tradisjonelle seniorturneringer i romjulen, er forbilledlige. 7 runder, 15 min. uten tillegg,avslutningstidspunktet kan noenlunde fastslås på forhånd, folk rekker hjem til middag – og ferdig med det.
    Seniorer er ikke som 12-åringer,med ubegrenset energi, besatt av tanken å spille mest mulig partier fra morgen til kveld, til dunsten av pølser eller lignende som arrangøren besørger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.