Oslo Schakselskap vant NM for klubblag 2014

7 Responses

 1. Helge Nordahl sier:

  Gratulerer med nytt NM-gull. OSS leder ikke alltid underveis, men alltid til slutt. Imponerende!

 2. aage georg sivertsen sier:

  Gratulerer nok en gang med en vel fortjent seier! En endring bør komme. Hvis man ønsker at de beste lagene skal møte hverandre, bør en mindre gruppe f.eks på 20 lag utgjøre eliteklassen.

 3. Kjell-Tore sier:

  Eller hva med 10 lag og alle møter alle? Nei vent, det har vi jo allerede!

  Hvis man skal følge oppsettet i fotball som ble nevnt da NM for klubblag ble lansert så blir jo det tilsvarende en utslags-cup. Man kan begynne med lokale oppgjør med f.eks lag i andre, tredje og fjerdedivisjon i Østlandsserien og så kommer lag fra førstedivisjon og eliteserien inn i f.eks. runde 3.

 4. Per F. Olsen sier:

  Hvis antall påmeldte lag er 36 eller mer seedes det i to grupper basert på ratingsnitt for de 4 øverste innmeldte deltakere i et lag. Et aber her er at man kan melde på høyt rangerte spillere som ikke kommer til å delta.
  De to gruppene deles inn i to tilnærmet like store grupper der øverste rangerte gruppe får partall for antall deltakerlag dersom antall deltakerlag er oddetall

 5. Ole Chr. Moen sier:

  Kunne man spille hrtigsjakk de par-tre første rundene? Da ville det kunne bli plass til bade en runde til, og tilleggstid de fire siste rundene. En monradturnering hvor både de bêste og folk flest kan delta, er Ganske morsomt.

 6. Helge Nordahl sier:

  Da vi laget dette turneringsformatet for noen år siden så vi for oss at 20-25 lag ville delta. At det nå kommer 56 er jo bare fantastisk. Noen utfordringer blir det selvfølgelig og det er mulig man burde justere litt, f.eks. som Ole Christian foreslår over. Men vi tenkte ganske grundig gjennom et par ting som jeg tror fortsatt er viktig:

  1. NM skal være en mulighet for mindre klubber til å prøve seg mot «storklubbene». De store klubbene møtes allerede i Codanserien. Derfor bør man være forsiktige med å dele i flere klasser. Eventuelt kan man ha en åpen gruppe og en «hobbygruppe», der lag under f.eks. 1500 kan velge hvor de vil spille. Uansett må formatet velges slik at det passer for de 45 lagene som ikke spiller i Codanserien.

  2. Jeg tror det er viktig å holde på individuelle poeng. For et lag utenfor topp 10-15 er det nesten umulig å ta lagpoeng mot et topplag, men å vinne eller få remis i ett parti er overkommelig, slik f.eks. ASKO 2 og Modum klarte i år. Med individuelle poeng opplever man at det kan få betydning og muligvis stikke kjepper i hjulene for et topplag. Med lagpoeng blir det bare at man tapte likevel.

  3. De beste vinner til slutt. De tre øverst ratede lagene i år tok også medaljeplassene, i samme rekkefølge. Stor honnør til OSS som alltid har stilt sterke lag i denne turneringen. Det tror jeg stort sett også Asker og 1911 og sikkert noen fler har. Dere gjør det attraktivt å være med. Derfor innførte vi også NM-tittel og Europacupplass til vinneren.

 7. Kjell-Tore sier:

  Hei Helge

  Ved en cup-turnering hadde vel også mindre klubber hatt mulighet til å prøve seg mot “storklubbene”? Og da kunne de til og med slått dem ut og ikke bare stukket kjepper i hjulene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.