Seier i eliteserien for femte gang på rad

4 Responses

 1. Leif E sier:

  Spennende gjennomgang som vekker gode minner.

  Før min tid fungerte Ole Christian som eminent lagleder for førstelaget. Han stiller også villig opp som spiller når det behøves, og med suksess!

  Av mange triumfer husker jeg spesielt godt hans nedspilling av Torgeir Holen i sesongen 2009/10 da vi slo Bergens annetlag, eller Oslo Vest som de kalte seg, 5,5 – 0,5. I en Rubinstein Fransk var det over på bare 15 trekk for en forfjamset Holen som lurte på hvilket tog han hadde blitt truffet av.

  Partiet kan spilles gjennom her. (velg runde 4)

  Det har alltid vært Ole Christians mantra at i lagsjakk er det vel og bra med solide spillere som sjelden taper, men man trenger også noen sluggere som kan sørge for tidlig ledelse og ro i laget. Med lagspillere som gnikker på minimale hvitfordeler i Katalanere og Avbytterslavisker, har det ofte falt på Ole Christian å påta seg rollen som slugger.

 2. Ole Chr Moen sier:

  I dag hadde både Dagbladet og VG omtale av eliteserien. Simen nevnte Selskapets bredde som en forklaringsfaktor til vår suksess. Han viste hvordan lagleder Leif Erlend snudde tap til gevisnt i siste runde. Einar omtalte storscorerne Lars Oskar Hauge og Nicolai Getz. Han viste Frode Urkedals gevinstparti mot Simen.

 3. Ole Chr Moen sier:

  Aprilsnarr en dag forsinket?
  Bergens Schakklubb bringer i dag, under henvisning til et oppslag i Aftenposten 2. april, nyheten om at Vålerenga Sjakklubb er idømt poengtrekk i eliteserien på grunn av at en har brukt spillere som ikke var spilleberettiget under seriavslutningen for halvannen uke siden. På http://www.sjakk.no er følgende omtale lagt ut 3. april:
  «Vålerenga og Black Knights benyttet spillere som ikke var spilleberettiget i både 7. og 8. runde av Eliteserien 2013/14. SOSS Selvaagbygg benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget i 7. runde. I henhold til turneringsreglementet trekkes disse lagene poeng i de aktuelle kampene.
  Eliteserien 2013/14 er ferdigspilt, og regelbruddene får følgende konsekvenser:
  SOSS Selvaagbygg ender på 9. plass og rykker ned til 1. divisjon istedenfor SK 96.
  Asker overtar 2. plassen, mens Vålerenga ender på 3. plass.

  Saken har vært behandlet i NSF’s sentralstyre. Vedtaket er enstemmig.
  Denne avgjørelsen kan ankes inn til NSF’s Reglementsutvalg innen 14. april.

  Ny sluttabell:
  1. Oslo Schakselskap
  2. Asker
  3. Vålerenga
  4. SK 1911
  5. Akademisk
  6. Bergens Schakklubb
  7. Black Knights
  8. SK 96
  9. SOSS Selvaagbygg
  10. Moss»

  Det er uheldig at formelle feil gir seg denne type virkninger. Vi føler med både Vålerenga og særlig SOSS, som blir rammet av feilen. Helge Nordahls kommentar hos Bergen kan tyde på at siste ord ikke er sagt i saken. Saken vil etter all sannsynlighet bli bragt inn for NSF’s reglementsutvalg til endelig avgjørelse. Det eneste positive vi kan se, er at NSF nå har omtalt at NSF’s viktigste lagturnering er avsluttet. Seriesjakken er en viktig kulturbygger. Den trenger og fortjener oppmerksomhet, men helst en omtale med et litt annet utgangspunkt enn dette.

 4. Ole Chr. Moen sier:

  PS. Medaljene kan avhentes i klubben. De henger der de har pleid å henge, hvis ikke Viggo har ryddet dem bort da han ryddet i premiehyllene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.