Per Martin Berg-Jensen er død

5 Responses

 1. Odd Ristesund sier:

  Takk for fine minneord.

  Dette kom overraskende, PM og jeg var begge av 1945-årgangen, det tynnes i rekkene.

  Jeg husker PM,s generøsitet og omtanke, det var vanlig at han avsto fra å heve sine pengepremier til fordel for de yngre. En gang på Nordstrand GP fikk jeg skyss med ham hjemover, da han underveis fikk øye på en annen spiller også på hjemvei, stoppet han for å spørre om også denne ville sitte på.

  PM hadde en flott Audi, som han hadde fått trimmet litt slik at den ble slik han ville ha den. Det var en opplevelse å kjøre med denne bilen, på langturer merker man forskjellen på en mer vanlig bil. Jeg hadde gleden av å sitte på med ham til NM i Sandnes for noen år tilbake. PM var også en dyktig sjåfør.

  Hans litt barske humor kunne også være miljøberikende og treffende.

 2. Sylvia sier:

  Jeg har også spilt serierunder med PM som sjåfør. Dessuten husker jeg godt guttene hans da de var små og spilte sjakk. Flotte gutter, og en pen familie. Livet går i bølger, og vi møtes på sjakklubben. Sånn var det også for Berg-Jensen.

 3. Leif Øgaard sier:

  Det var trist å høre at Per Martin Berg-Jensen har gått bort. Jeg har jo truffet han gjennom mange år helt siden han meldte seg inn i klubben vil jeg tro. Et hyggelig og trofast medlem som var OSS-patriot på sin hals.
  På mange måter var PM en Oddmund Falck-Kiil «light». Begge var leger og likte den litt underlige sjargongen vi hadde i klubben. Dette skyldes nok at leger som ser såpass mye elendighet i sitt arbeid har et ekstra stort behov for å avreagere med litt meningsløst babbel i klubben.
  Også i lynsjakk hadde de to det til felles at de viste stor glede av å vinne lynpartier på en billig taktisk måte. Men til tross for slike små gledesstunder, følte vi at bak denne fasaden var et varmt og omsorgsfullt mennesket som både brydde seg både med medmennesker og klubben.

 4. Atle G sier:

  Trist å høre, fint å lese kommentarene ovenfor. Berg-Jensen var en av de fremste representantene for den klassiske OSS-humoren. Sarkasmene under lynpartiene var det klasse over.

 5. Tom Jenkins sier:

  Trist å høre at PM har gått bort. Hans satiriske og forholdsvis skarpe kommentarer, som han kombinerte med sin litt spesielle sans for bizzarr humor, blir savnet. Men dette skygget aldri for den varmen og generøsiteten han utviste overfor andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.