Eliteseriehelg i Bogstadveien 30

3 Responses

 1. Ole Chr Moen sier:

  Syvende runde ble avviklet under gode forhold i OSS. Det er imidlertidviktig at de tilstedeværende demper lydnivået i «ytre rom», Saurensalongen.
  I 7. runde sikret OSS i praksis mesterskapet, selv om vi fortsatt teoretisk kan tas igjen av Kristiansund. Vi vant 5-1 mot Bergens. Matchen var vesentlig mer spennende enn sluttresultatet skulle tilsi. Mens Jon Ludvig var indisponert og tapte mot den nybakte IM Stokke, gjorde resten av laget rent bord. To blad Moen og Lars Oskar på siste bord sto ikke best hele tiden, for å si det slik. Olga Dolzhykova imponerte på nytt; denne gang mot sterke Joachim B. Nilsen, og gjennomførte et gambitparti i klassisk stil.
  I åttende runde er laget på papiret styrket med IM Grønn, FM Elseth, leder Trygstad og FM Stubberud, men de som gikk ut har stort sett vunnet alle partier. På Bergensjakk.no fokuseres det på nedrykksstriden, som involverer 7 av 10 lag i serien. Samtidig spilles det fra kl 1300 kvalifiseringsmatcher i Benneches gate 2-4 på Bislett. Der kan Vålerenga rykke opp i eliteserien også i sjakk.

 2. Ole Chr. Moen sier:

  Med seier 3,5-2,5 mot Akademisk i 8. runde er OSS seriemestere en runde før slutt. Hammer, Elseth og Trygstad tok tre helpoeng, mens Ørnulf Stubberud sikret det siste halve poenget.
  I niende runde møter vi Asker. Det er gledelig at Simen Agdestein igjen er på plass på klubblaget. På 80-tallet ble gjerne laget forsterket med Simen, og nå er han tilbake, etter å ha gjort en innsats på Fagernes som minner om gamle meritter.
  Seks-syv lag kan fortsatt rykke ned fra eliteserien. Østlandslagene vil i såfall møte OSS 2 i neste års Østlandsserie, som vi håper å kunne oppgradere med felles avvikling og direkteoverføring av partier.

 3. Ole Chr. Moen sier:

  OSS spilte uavgjort mot Asker i siste runde av eliteserien. Nicolai Getz, Andreas Moen og Kristian Trygstad gikk alle på stygge smeller i en match som var vikitgere for Asker enn for OSS. Da hjalp det ikke at Jon Ludvig Hammer, Simen Agdestein og Ørnulf Stubberud vant sine partier. I alt 14 medlemmer har deltatt på eliteserielaget, og vi har prestert i samsvar med forventet rating, selv om det gikk litt stang ut i siste runde. Sk 1911 vant kampen om sølvmedaljene mot Kristiansund, og kommer etter ryktene til å delta i ECC på Kreta i oktober sammen med OSS.
  President Aulin-Jansson takket under premieutdelingen Selskapet for å ha lånt bort lokalene til Eliteserien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.