Kvinner kan! Et sjakkfeministisk manifest

Sylvia Johnsen

WFM

8 Responses

 1. Tarjei sier:

  Pst, Raksha er ikke nordisk mester, det er det Jarani som er. 🙂

 2. Ellisiv sier:

  Yeah! Stolt av dere!

 3. Leif E sier:

  Fantastisk! Håper på mye østrogen også på julebordet fredag.

 4. Kristian T sier:

  Veldig bra! Jeg har tippet at jentelaget rykker opp i år, og jeg håper dere tåler forventningspresset 🙂

  Neste gang må vi ha som mål å vinne 4-0, men matchene mot Follo er alltid krevende. Jeg husker en østlandsseriematch for noen år siden hvor førstelaget slet med å fylle laget mot Follo før Kai Ingolf steppet inn som superreserve. Han vant på WO.

  Vi ses på julebordet!

  • Sylvia sier:

   Jeg var ute og spiste middag med tidligere Follo-spillere Alf Andersen og Ellen Hagesæther på lillejulaften, og de kunne fortelle om en gang for cirka 8 år siden da Follo 1 banket OSS 1. Høres ut som en skrøne, men nei da, de var helt sikre.

   • Per Lea sier:

    «Banket» er kanskje å strekke det litt langt, men da Follo 1 hadde bortekamp i Østlandsseriens 1.divisjon hin 14. januar 2006 (dette var før en landsdekkende Eliteserie var på plass), vant Follo 3,5-2,5 med Hallvard Voll Ådnøy – Ellen Hagesæther – Alf Roger Andersen – Trond Solem – Aleks Semakoff – Glenn Gaasland. på laget. Hallvard Voll Ådnøy og Alf Roger Andersen slo henholdsvis Leif Erlend Johannesen og Sverre Heim, mens Ellen Hagesæther tapte mot Espen Agdestein. De tre siste bordene ble remis. «Those were the Days». Ingen av de ovenstående Follofantene er medlem i Follo sjakkforening i dag. (Litt pirk: det heter Follo sjakkforening, ikke Follo SK. «Bedriften» Nofima liker å omtale seg selv som matforskningsinstituttet Nofima. Vi tenker heller ikke på det som «utenfor Ås». «Ligger på Campus Ås» er en vanligere beskrivelse ). P.S.:Jeg leste denne saken først nå, 12-07-2018. Den dagen i desember 2012 står fremdeles som et mareritt for oss: Andrelaget vårt var i aksjon på samme sted og ble grundig feid av brettene av et meget ungdommelig – for ikke å si mikroputtisk -Nordstrand 6. W:O.-partiet mot OSS-damene ble vår eneste «vinst» den dagen.

 5. Og Tone Namtvedt er tilbake… det skulle jeg ha visst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.