SJAKKHISTORISK TEMAKVELD – IM Arne Vinje

1 Response

  1. Ole Chr. Moen sier:

    Et tyvetall deltakere møtte frem til det første møtet i Sjakkhistorisk forening. Møtet var viet IM Arne Vinje (tidl. Gulbrandsen), og hans slektning møtte frem og skjenket hans premiesamling til Oslo Schakselskap. Øystein Brekke organiserte møtet, og fortalte selv fra Arne Vinjes sjakkarriere. Leif Øgaard og Erling Kristiansen fortalte også om sin klubbkamerat, som kom til OSS fra Sinsen Sjakklubb på 60-tallet. Han var en på alle måter vennlig person. Morten Lilleøren hadde lagt ned et stort arbeid i å fremskaffe en samlet overseikt over Arnes postsjakkresultater. Han var stormester og Europamester i denne displinen, som etter innføringen av ny teknologi har skiftet karakter. Noen av Arnes flotte posstsjakkpartier ble presentert, og vi forstår hvorfor Svein Johannessen mente «Bror» var den av 60-tallsgenerasjonen som hadde det aller største potensialet som sjakkspiller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.