Fagre f… Fagernes

Sylvia Johnsen

WFM

27 Responses

 1. Leif E sier:

  Nå må du gå inn og spille partiet ditt Sylvia, ikke sitte her og skrive rapport 🙂

 2. Leif Øgaard sier:

  Det koster spillestyrke å være formann i OSS. Kristian bør nå kanskje legge vekk tankene på å spille «dynamisk sjakk» en periode. Man kommer langt i norsk sjakk ved ikke å bukke… To klare gevinststillinger mot Bae og Kvisvik ble til kun en remis. Ellers så synes jeg Leif E. har vist gamle takter. Sto han ikke klart best mot Romanov? Hjelmås med sin katalaner vant akkurat slik han gjorde for 20 år siden. Man bør ikke gi han så mye initiativ. Det er ikke bønder han teller.
  Vel, det betyr jo at vi nå må vinne eliteserien om det skal bli en ny hyggetur til europacupen neste år.
  Her fra godstolen er alt så meget enklere..

 3. sjakkfan sier:

  Fagre ferme Fagernes? SK 1911 gjør et heroisk forsøk på gullet i siste runde. De trenger å vinne 3,5 – 0,5. Urkedal har klar gevinststilling etter to timer spilt, mer vrient på de øvrige brettene.

 4. Atle G sier:

  to dame/jentelag … ganske imponerende av miljøskaperne i klubben og styret. Synes dere var litt slemme i den andre reportasjen, «Nå må Kristian bankes». Stå på, Kristian!

 5. Nicolai sier:

  Jeg kunne gjerne tatt litt kritikk jeg og utenom at jeg «Ikke hadde noenting å stille opp med» 🙂

  • Sylvia sier:

   Det er vanskelig å kritisere deg Nicolai, fordi du er veldig god og spiller mye…

   Det må i så fall være at du sammenligner deg mye med de andre. Og hvem gjør ikke det? Du vil vinne mye når du tar skrittet der du hever deg over alle, og henter kapasiteten fra kjelleren for å bevise hvilken arrogant primadonna du kan være. Da banker du IM Smith lett som ingenting. 🙂

 6. Kristian T sier:

  Hva skal man si… Arrangementet var fint, og Tarjei og Leif E gjorde jobben sin og vel så det. For min egen del er jeg vel nå på et stadium hvor det bare kan gå nedover 🙂

  • Neida Kristian T. Jeg mente ikke å være slem, ser i ettertid at teksten er litt «russeavis»… Genren er vanskelig, spesielt når teksten tar form i pausen mellom to partier.

   Vi var ikke i siget flere av oss… jeg må ta fem kombinasjoner om dagen og lese litt sluttspill hvis ikke neste turnering skal gå i samme bane.

   Kristiansund har kjøpt spillere og de kom for å vinne. Sånn er det.

 7. Leif Ø sier:

  Bra dere tar litt selvkritikk gutter!
  Men det fantes jo andre fadeser, hva med Urkedal- Smith der svensken bukker etter 9 trekk! Hva var det egentlig som foregikk på Fagre f… Fagernes ?

 8. Ole Chr Moen sier:

  Styret fortjener ros for satsingen med to jentelag.
  Vi var ikke favoritter. Det betyr mye i en turnering som dette å ha minst to gode innbyttere; tre runder på lørdag er krevende. Nå hadde vi bare en innbytter, og ble forutsigbare i de viktigste matchene.

 9. Kristian T sier:

  Leif Ø: Jeg tror et ekstremt tett turneringsprogram må ta mye av skylda for lavt nivå i en del partier. Med seks runder på to døgn er det ikke til å unngå at de som spiller alle kampene blir slitne mot slutten av turneringen. Axel Smith hadde nok ikke bukket på den måten om han hadde fått stå over et parti eller to. Så svaret på spørsmålet ditt er nok dessverre kjedelig: Det skjedde svært lite annet enn sjakkspilling på Fagernes 🙂

  • Leif Ø. sier:

   Kristian: Det forklarer jo endel at programmet var veldig hardt og at vi manglet habile innbyttere. Men jeg må da uvilkårlig tenke tilbake til «gamledager» da vi spilte helgegrandprixer med 6-7 runder med betenkingstid 2 timer på 40 trekk og deretter hengeparti! Men klagde vi for det? Jo!

   • Sylvia sier:

    Det var ingenting galt med innbytter Tarjei som vant 3 av 3.

    • Tarjei sier:

     Jada Sylvia, men motstanden min var så som så, og jeg kunne med litt mer uflaks tapt i siste runde.

     De to som spilte alle seks partiene, Kristian og Nicolai, var også de som har størst grunn til å være misfornøyd. Det er neppe tilfeldig.

 10. Kjetil sier:

  Så var det jo også lag med bare 4 spillere som kom forann OSS på tabellen. Skal ikke nevne noe navn 🙂

  • Tarjei sier:

   Bergens gjorde det veldig bra med det laget de hadde, men de møtte verken nr 2, 4, 5 eller 7 (Moss) på tabellen. Var kanskje itt heldig med trekningen?

   • Kristian T sier:

    Det er sikkert noen som synes det er sjarmerende at Bergens tok tredjeplassen, og all ære til de tre siste spillerne på laget der. Det er vel likevel liten tvil om at pallplasseringen var et utslag av mye flaks med rundeoppsettet. Vi gleder oss til nok en gang å vise at vi er mye bedre enn ethvert bergenslag i eliteserien i år 🙂

    • Kjetil sier:

     Vet ikke helt om jeg kjøper argumentet med flaks med rundeoppsett. OSS møtte i siste runde et lag med snitt på 1581 og hadde passert Bergens med 4-0 siden individuelle poeng teller først.
     Når det gjelder eliteserien så har jo grunnen til at OSS har gjort det så bra der hvert at de har hatt så mange inbyttere!
     Den dagen dere kommer til Vestlandet og vinner en eliteseriekamp skal jeg heller bøye meg støvet 🙂

    • Tarjei sier:

     Helt uavhengig av hvordan OSS gjorde det i siste runde, forandres ikke det faktum at Bergens var heldig med at de slapp unna de hardeste motstanderne, f.eks 1911.

     Det er for øvrig helt nytt for meg at det er antall innbyttere som avgjør eliteserien. Jeg som alltid har trodd at det var kvaliteten på spillerne.

 11. Tarjei sier:

  En interessant diskusjon er jo om det er riktig at individuelle poeng skal telle foran lagpoeng i en lagturnering. SK 1911 hadde blitt norgesmestre dersom lagpoeng hadde telt foran, men Kristiansund vant sine matcher stort og fikk dermed de poengene de trengte før siste runde.

  Det blir jo nesten som å si at Tippeligaen skal avgjøres basert på målforskjell, ikke antall poeng?

 12. Leif E sier:

  Det er bare å gratulere en sympatisk gjeng fra Kristiansund med norgesmestertittelen.

  Mye kan nok sies om spillesystemet. Kristiansund hadde utvilsomt fordel av å kunne forberede seg hele natten mot en forutsigbar førstefirer, mens vi kjente lagoppstillingen deres først 15 minutter før rundestart. I siste runde fikk akkurat dette pkt i reglementet den konsekvens at man måtte levere lagoppstilling før man kjente rundeoppsettet. Hvor seriøst det er, er det sikkert delte meninger om.

  Nå gjelder det imidlertid for OSS å tenke fremover mot seriesjakken hvor første spillehelg er 4. – 6. november. Da skal vi være tilbake i godt, gammelt slag!

 13. Leif Ø. sier:

  Selvsagt bør lagpoeng telle foran individuelle poeng i en lagkonkurranse. Hvordan hadde dette blitt i håndball?
  Dette er vel gjort for at outsiderlagene skal ha en sjanse til å hamle opp med OSS som normalt vinner alle sine kamper. En slags nøytralisering av OSS-hegemoniet, slik som også beslutningen om at en klubb ikke kan ha flere enn ett lag i toppserien er.

 14. Stig K sier:

  Før det ble vedtatt at individuelle poeng skal telle først har det vel vært et kongressvedtak med tilhørende debatt, som jeg ikke kjenner til.

  Det vanligste argumentet for å gi individuelle poeng forrang i lagturineringer er at det belønner kampvillig sjakk og fører til færre kamper hvor jevngode lag sparer seg og «tilfeldigvis» spiller 4 rolige/raske remiser. Men dette har vel uansett vært et større problem i internasjonale lagturneringer enn i norske.

 15. Hei til alle venner i OSS!
  Ser at Sylvia J sier at vi hadde kjøpt spillere og kom for å vinne.
  Det er riktig at min venn Evgeny fikk både dekket reise og en symbolsk betaling for å spille. De andre på laget fikk ikke det.
  Hvis Emmanuel Berg kunne spilt for OSS, så ville han vel det. Også kjøpt og betalt antar jeg?
  Men vi kom for å vinne. Det stemmer også det.

  • Sylvia J sier:

   Jeg henviser til Atle G, som har helt rett om alt.

   Kristiansund var en veldig dominerende og riktig vinner av årets NM, og de hadde kun en skjønnhetsfeil, og det var tapet mot SK 1911.

 16. Atle G sier:

  Man må alltid trekke fra og legge til litt når Sylvia er i form. Det er det som gjør hennes reportasjer så artige.

  Et lag som slår OSS 3,5-0,5 fortjener definitivt å bli mestre. Synes Kr.sund dominerte ganske stort denne gangen, selv om de tapte siste runde. Skjønte ikke helt hvordan gode Brede klarte å tape på 3. bord.

  Det at Kr.sund er blitt så gode, gjør det bare morsommere for OSS andre å vinne neste gang.

 17. Leif Ø. sier:

  Generelt synes jeg det er ok at klubber kan forsterke sine lag med litt kjøp av utenlandske spillere så lenge man har en viss begrensning i antallet, og det er vel to så vidt jeg vet. Det bidrar til å øke kvaliteten og spenningen i Eliteserien. Det bør også være en viss tidsfrist før sesongen begynner for å anmelde nye utenlandske spillere.

  Forøvrig gratulasjon til Kristiansund med en vel fortjent og populær seier. Det de har fått til der de siste årene, med Sivertsen som primus motor, er både imponerende og stimulerende for norsk sjakk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.