Noen inntrykk fra sjakkfesten

3 Responses

 1. Leif E sier:

  Takk for stemningsrapport, Atle. Blant OSS’erne må også nevnes Richard (Bjerke). Han holder lekegrind med de unge i hver runde, som idag mot Lars Oskar, men når fordelen skal omsettes etter 40 trekk er det ikke mer energi igjen. Europamesteren i shogi tar det imidlertid med godt humør. Forhåpentligvis får vi med Richard i lagsjakken neste sesong, selv om mye annet svikter etter passerte 50 er stadig sjakkforståelsen intakt.

  Ellers er det mye å se her på Fagernes. Idag besøkte jeg en gammel husmannsplass balanserende på en bergkant. Der bodde husmannen på Nes gård med kone, ti barn, to kyr og fem høns. Det klarte de seg på.

 2. Urolig sier:

  «selv om mye annet svikter etter passerte 50»

  Er det mulig å være litt mer presis? Gjelder dette Richard eller generelt?

  Hilsen en som nærmer seg 50.

 3. Ole Chr Moen sier:

  Det er gledelig å høre at turneringen på Fagernes ble en suksess. Å arrangere en internasjonal sjakkturnering krever unike egenskaper. Et slikt arrangement er meget lett et kostnadssluk, det kreves en evne til å kommunisere med et stort antall mennesker, og i det hele en utholdenhet helt utenom det vanlige. Ofte kan det mest hensiktsmessige være at det er én person som driver frem et slikt prosjekt.
  Vi har i år tre personer som står bak internasjonale turneringer, ved siden av Øystein Brekke arrangerer Bjarke Sahl for fjerde gang Sveins Int. i OSS innenfor en gitt ramme på 60 deltakere. Denne turneringen er, innenfor sitt ambisjonsnivå, en etablert suksesshistorie.
  Endelig er H.O. Lahlum tilbake på banen med en internasjonal turnering i Oslo til høsten. Den ser lovende ut.
  Det kan være at dette for norsk sjakk er et optimalt nivå, og at det slik sett er greit at ACC ble lagt på is i 2011. Det er viktig ikke å bruke opp de menneskelige og økonomiske ressursene vi har.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.