Solid plussresultat for Nicolai i Budapest

Tarjei

Administrator på denne siden.

2 Responses

  1. Nicolai sier:

    Hyggelig at det skrives om meg. Når det gjelder Budapest så var det virkelig tøff motstand. I motsetningen til mange andre spillere i gruppen var jeg ikke villig til å inngå noen kjappe remiser. Dette medførte at jeg møtte spillere som hadde hatt noen dagers pause og var utvilte. Det var ingenting gratis å få, selv de gamle IM’ ene kloret seg fast og nektet å slippe og ville spille så lenge som mulig. Mellom den første og siste first saturday turneringen hadde jeg ett par timer trening med Arkadij Rotstein over Internett. Jeg møtte Arkadij i Benidorm og han har blant annet også bodd i mitt hjem før gausdal classics i 2008 om jeg ikke husker feil. Arkadij fant svakheter i spillet mitt som vi trente på. Treningen gav tilsynelatende allerede avkastning i turnering nr. 2. Likevel tror jeg det kan ta en stund før resultatene kommer. Angående sisterunden er jeg fornøyd med partiet til tross for det bitre tapet. Spillet mitt var instruktivt, og jeg oppnådde en vunnet stilling som jeg avsluttet med en pen offisersbukk. Jeg mistet rett og slett konsentrasjonen. Det er selvfølgelig alltid kjedelig å avslutte en turnering med ett tap, for det er slik man går inn i neste turnering. Likevel gleder jeg meg til neste parti!

  2. Leif E sier:

    Grattis med et pent resultat, Nicolai! Med fokus på å øke forståelsen og spillestyrken, vil resultatene komme av seg selv.

    Jeg har også stoppet hos Laszlo i Budapest i min tid som sjakknomade, tilbake i 1999 var det vel, og vet at det kan være irriterende når alle rundt deg tar remis etter 10 trekk. Men denne «slappe» holdningen kan også medføre fordeler. Jeg husker jeg hadde blingset på rundeoppsettet og trodde jeg hadde frirunde. 1 time og 27 minutter inn i runden slentrer jeg inn i spillelokalet for å se hvordan det går med Bompi og Sverre (mine reisekamerater). Voldsomt oppstyr idet det viser seg at jeg likevel skal spille runde denne dagen. Jeg blitzer de ti første trekkene før min motstander, en halvgammel IM, lener seg frem, gliser og spør «DRAAAAW?».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.