Norgesmestre for 28. gang!

Tarjei

Administrator på denne siden.

6 Responses

 1. Atle G sier:

  Godt talt, Tarjei! Jeg tviler på om jeg klarer mer enn to poeng neste år, heller. For øvrig synes jeg ikke det er noe minus at det stramme tidsskjemaet gjør at man ikke rekker å forberede seg på motstanderen. Er det ikke deilig å tenke selv og avgjøre partiet på brettet?

 2. Thomas W sier:

  Det var vel Vegar Koi Gandrud, som slo FM Frode Urkedal i 4. runde mellom SK 1911 og Hønefoss?

 3. Tarjei sier:

  Takk Thomas, det var selvsagt Vegar Koi Gandrud som slo Urkedal.

 4. Ole Chr Moen sier:

  Et mål for om man skal være fornøyd med innsatsen er om laget som helhet har scoret bedre enn forventet – det gjorde OSS 1. For de andre lagene kan dette være vanskelig å vurdere, siden den sjarmerende turneringsformen gjør at man møter motstandere på svært ulike nivåer. Den eneste som scoret vesentlig under forventet var Andreas, som i de to siste av sine tre partier hadde den utakknemlige oppgaven først å møte Torstein Bae, og deretter Bjarke Sahl med sort.

 5. Torstein Bae sier:

  Gratuler med vel fortjent seier. Det kommer omtale i Dagsavisen på lørdag. Magnus-sakene får ta en liten pause, selv om også han er i aksjon for tiden.

  Vedr lagpoeng/individuelle poeng:
  Jeg har forstått Kjeken slik at han av «tekniske» hensyn foretrekker ind. poeng. Hvis jeg har skjønt ham riktig, mener han at sluttplassering blir mer tilfeldig ved bruk av lagpoeng. Dette fordi et lag vil tjene enda flere plasser på én (eller to) avsluttende seire mot svake lag. Jeg klarer ikke overskue dette, men Kjeken er en autoritet.

 6. Ole Chr Moen sier:

  I denne artikkelen har Tarjei lagt inn en uhøytidelig undersøkelse av om man foretrekker at lagpoeng eller partipoeng skal være avgjørende i Norgesmesterskapet for lag. At partipoeng er avgjørende vil gjennomgående favorisere de sterkeste lagene, siden et uventet tap i en enkelt lagkamp da kan rettes opp gjennom god innsats i resten av turneringen.
  Ellers kan man tenke seg at «seriøse» lag som spiller solid og f.eks. vinner de hvite partiene og holder remis med sort, vil ha fordel av at lagpoeng teller, fremfor lag som er gode til å slå de svakere motstanderne mye.
  NM lag er i bunn og grunn en ikke svært seriøs åpen helgeturnering. Ved at lagpoengene bare har sekundær betydning, forsvinner et viktig (det viktigste?) poenget med lagsjakk – at det er den felles innsatsen i hver kamp som er av betydning for om laget vinner. Dette har nok bidratt til at man i sjakk-OL for lengst har gått over fra å la individuelle poeng telle først, til å la lagpoengene avgjøre – dette til tross for at OL må kalles en seriøs turnering.
  Isolert sett vil det for OSS antakelig være like bra for resultatene at reglene forblir slik de er i dag. Etter min oppfatning er det ikke svært viktig hva man velger – selv om det er mer i turneringsformens ånd å la lagpoeng telle – NM for lag er i sin nåværende form uansett først og fremst en sosial mønstring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.