Klubbturneringene moden for revisjon?

6 Responses

 1. Ole Chr Moen sier:

  Et godt innspill fra GM Leif Øgaard, som selv deltar i høstens klubbmesterskap. Før vi konkluderer, er det viktig å få frem de ulike synspunktene på organiseringen av klubbturneringene, som er en sentral del av vårt klubbliv. Det kan du bl.a. bidra til her.

 2. Tarjei sier:

  Jeg er helt enig i at man trenger en liten revisjon av klubbturneringene. Systemet (og betenkningstiden) har jo vært den samme de siste årene, og fornyelse kan vel ikke skade.

  Nå er jeg litt usikker på om berger er riktig å gå for begge klubbturneringene. Litt av grunnen til at vi fikk såpass mange deltakere i år (37 i vårturneringen, 36 i klubbmesterskapet), tror jeg var nettopp fordi det var monrad med et par sterke spillere i toppen. Jeg tviler på om vi hadde fått like mange dersom disse var plassert i en bergergruppe.

  Man kan godt mene at det er et problem at turneringen tar såpass lang tid. Som deltaker ville jeg likevel ment at det hadde vært synd om turneringen hadde blitt ferdig på to måneder, uten å ha noe klart program for resten av høsten. Da er det bedre om man er fleksibel i forhold til spillerne og sprer det utover flere måneder.

  Ja, i bergersystemet vet man motstanderne sine på forhånd, og kan lettere planlegge turneringen fremover. Men er det virkelig ønskelig at turneringen blir ferdig så raskt som mulig? Er det ønskelig at hver spiller har ulikt antall spilte partier. I eksempelet over kan jo en spiller i teorien ha spilt ferdig turneringen etter to uker, mens en annen spiller kanskje ikke har rukket å spille et eneste parti.

 3. Atle g sier:

  gode poenger fra flere hold, her.

 4. Øystein Skar sier:

  Hva med Berger enten vår eller høst? jeg har hatt et langt «utenlandsopphold» i Nordstrand SK, etter noen år i OSS. Så jeg skal være forsiktig med å utbasunere sterke meninger. Allikevel dette: Høstens turnering var alt for langdryg. Dersom monradturnering: maks 2 utsatte, eventuelt tre i spesielle tilfeller. Sikkert vanskelig å gjennomføre, og noen skal delta i EM, VM etc. etc. Summa summarum: kanskje like greitt å satse på berger både vår og høst —

  Hilsen
  Øystein

 5. Judas sier:

  Er det ikke bedre å spille lyn?

 6. John Kristian Johnsen sier:

  Jeg synes det skal være 9 runder i de lavere klasser. Det er noen som ikke spiller mer enn klubbturneringene vår og høst, og de må få litt igjen for pengene.

  «Problemet» for voksne/gamle spillere er at noen av de yngste har spillestyrke ca 500 poeng over ratingen. I høst har de yngre i tillegg fått fordelen av å starte kl 1830, mot kl 1900 vanligvis.
  Dette går naturligvis ut over middagshvilen til oss gamle.
  Så mitt forslag er at vi heretter starter kl 2000 om kvelden, dette delvis for å utvide middagshvilen, delvis for at disse små med høy spillestyrke og lav rating skal bli litt trøtte utpå kvelden.

  med hilsen

  JK Johnsen (gamle Johnsen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.