OSSU nyheter 2015

Flott innsats av våre to ungdomslag i NM for klubblag 12.-14- juni

Det gror godt i OSSU for tiden, med godt sosialt miljø og stadig økende rekruttering av nye spillere i målgruppen mellom 10-16 år. Resultatene begynner å vise seg både i topp og bredde, og det var hele to unge lag med putter og kadetter fra OSS som dro til Haugesund for å spille NM for klubblag: OSS-3 kadett, bestående av Tim Wanvik, Erik Eidsvig, Elias Hulleberg Sidali og Sondre Melaa, og OSS-2 lilleputt med Jonathan K. Ski, Ole-Christian Bakken Kran, Alexander K. Ski og Sigurd Lauvås Gaure.

Særlig OSS-3 imponerte stort hele veien og spilte over all forventning. Både lilleputt- og kadettlaget endte begge med 10,5 individuelle poeng, men kadettene hadde marginene mer på sin side, og med 2 lagpoeng mer, havnet de høyere opp på resultatlistene. De var helt til siste slutt med i kampen om premie for beste lag med rating under 1250, og endte kun et knepent individuelt halvpoeng unna. En strålende laginnsats fra gutta som nok var å regne som underdogs før turneringen. 
 Som lag innfridde ikke OSS-2 lilleputt helt denne gangen, men det var absolutt noen imponerende enkeltprestasjoner og flotte partier. Internoppgjøret mellom OSS lilleputt og OSS kadett på lørdag ettermiddag endte uavgjort 2-2. Noen var veldig godt fornøyd med det resultatet, mens andre var tilsvarende misfornøyd. Uansett endte det med hyggelig felles lørdagsmiddag for begge lag rett etterpå.

Det er tøffe tak i NM for voksne klubblag, men våre ungdommer har klart seg veldig bra. Og minst like viktig: Vi har hatt en veldig fin tur sammen, som forhåpentligvis bidrar til enda bedre sosialt miljø, samhold og lagånd. Det er nok faktorer som også vil bidra til å forbedre spillerstyrken på lang sikt.

————————————————————————————

27/5: Suveren vinner i første OSSU superlyn-junior

Andreas Tryggestad fra Nordstrand vant alle rundene i OSSU´s lynsjakkturnering onsdag 27/5, og ble dermed suveren vinner av tidenes første superlyn junior. I alt 27 deltakere fra 7 ulike ungdomsklubber i Oslo-området stilte til lynsjakk og pizza-kveld. Det ble spilt 9 runder med manuelle rundeoppsett og sirlig føring av Monradkort under stødig turneringsledelse av Atle Grønn. Det var god stemning og høyt lydnivå mellom rundene, og arrangørene noterte seg at slike arrangementer aldri må legges samtidig med annen aktivitet i klubbens lokaler… Pizza og brus ble fortært i ettermiddagssolen på terrassen og ga etterlengtet energi før de fire siste rundene. Et vellykket arrangement som frister til gjentakelse.

Det ble delt ut pengepremier til de fire beste:

1. Andreas Tryggestad (NSK) 9/9

2.-4. Kimiya Sajjadi (OSS), Tobias L. Nilsen (Moss), Sigurd K. Huse (NSK) 6,5/9

Det ble også delt ut ratingpremier:

Beste under 1500:

Embla E. Grønn (OSS) 5,5/9

Tim Wanvik (OSS), Ole-Christian B. Kran (OSS), Thomas Thorvaldsen (Follo), Maximillian Lystad (Vålerenga) og Andreas Tenold (Nordstrand) 5/9

Beste under 1000:

Marius Gøbel (Nordstrand) 5/9