Arne Zwaig er død

3 Responses

 1. Ole Chr. Moen sier:

  I Sjakk-OL i Nice i 1974 oppnådde Arne en IM-inntegning over 17 partier, som hjalp ham til å bli Norges fjerde IM etter Astoriaturneringen senere samme år.

  Arne var en del av det sterke klubbmiljøet i OSS på 60-tallet, da eliteklassen i NM år om annet utelukkende var befolket av medlemmer av Selskapet. Han var selvfølgelig en all round sjakkspiller, men er blitt husket for sine partier med sort i jaktvarianten – den norske varianten i spansk.

  Midt på 70-tallet var det mindre enn 100 stormestre i verden. Arne satset i et par år etter 1974 på å oppnå stormestertittelen, men måtte oppgi dette prosjektet, og la da brikkene på hylla.

  Brekke har også omtalt hans engasjement ved utgivelsen av Patt – norsk sjakkorgan. Han utga blant annet et nummer med alle partiene fra Oslo Schakselskaps internasjonale turnering i påsken 1974.

  Siste gang han deltok i et arrangement i klubben, var da vi hadde en match mellom gamle mestere og unge lovende medlemmer. Det er kanskje 15 år siden? De gamle vant, en hadde nær sagt dessverre, suverent.

 2. Jeg spilte mot Arne i individuelle turneringer og med Arne i lagsjakk han var en kjernekar som vil bli dypt savnet av hele sjakk-Norge. Hvil i fred

 1. 23. april, 2022

  […] Les mer om Arne Zwaig hos OSS […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.