Café de la Régence – et sjakksenter

4 Responses

 1. Knut Bjørkmann sier:

  Morsomt lesing for en historieinteressert.

 2. Leif Øgaard sier:

  Flott og interessant artikkel Vidar! Café de la Régence var på mange måter den moderne sjakks vugge. Jeg legger inn artikkelen din inn på vår historikk side hvis det er greit.
  Her i landet startet mye av sjakklivet også på kafeer.
  Fra vår historikk side:
  Et Samlingssted for nogle af 70 Aarenes dygtigere Skakspillere var Engebrets Café paa Bankpladsen.Man kunde der næsten daglig blive Vidne til Kampe, mellom den bekjendte Skakspiller Haakon Muus og Krigskommisær Alb. Jacobsen samt Grosserer Edv. Eriksen. Foruden ovenævnte var der oftest en hel Stab af Tilskuere som med spændt Interesse fulgte Spillet.
  I Athenæum spilledes ogsaa i Lighed med nu, meget Skak.
  Og ikke minst ble Christiania Schakselskab ble stiftet 4. februar 1884 på Paulsens Kafé i Møllergata.

 3. AtleG sier:

  Morsomme Paris-minner. Du nevner Café Procope, som regnes som verdens eldste restaurant. Vi hadde bryllupsmiddagen vår der da vi giftet oss 15. des. 1994. I 1993 bodde Vibeke og jeg i Paris, og jeg spilte mye «ute på byen», på et par mindre kafeer i Latinerkvarteret som hadde overtatt posisjonen som sjakksentra. Mest minneverdig var mine lynmatcher mot GM Jakov Murej som levde på/av disse kafeene. GM Spiridonov og IM Okhotnik (nå GM) var også fast inventar og prøvde å tjene noen francs mot franske amatører.

 4. Dag Wernø Holter sier:

  Morsom og interessant artikkel – mange takk! Selv gikk jeg en kort periode gjerne innom en kafé på Denfert-Rochereau der man spilte sjakk – men det var nok ikke samme nivå på sjakkmiljøet der som de andre stedene som er omtalt her 🙂 Denne kaféen har for lengst opphørt å eksistere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.