Minner på NRK

Sylvia Johnsen

WFM

5 Responses

 1. Leif+Øgaard sier:

  Alt 10 år siden Tore Jan døde. Hadde han visst at arven gikk til ukjente etterkommere, så hadde han kanskje foretrukket at den hadde gått til hans andre hjem, OSS?

  • Tja, afrikanere er ofte helt umulig å få til å skrive testamente fordi overtro får dem til å tenke at de vil dø med en gang hvis de signerer noe sånt. Jeg tenker at slike ting er ubehagelig for de fleste, og det er naturlig å la det være. La det like godt gå til staten, og hvorfor ikke slekt?

   Frogner kirke hadde en enke i nabolaget, og de fikk det for seg at de ville ha huset hennes i Sophus Lies gt. De løp ned døren, så når damen døde sa testamentet at huset brydde hun seg ikke så mye om (det gikk til staten), bare det ikke endte i menigheten!!

   Staten solgte til Finland, og der bor idag ambassadøren.

 2. AtleG sier:

  Enig med Leif. Programmet er artig, men samtidig er det en liten logisk brist ved konseptet. Staten eller OSS fortjener vel pengene mer enn slektninger som ikke aner noe om eksistensen av Tore Jan. Tore Jan har hatt et rikt liv i klubben OSS og i staten Norge.

 3. Odd Ristesund sier:

  Uenig med Atle.i at det er noen brist ved konseptet her. NRK la ned et kolossalt arbeid for å finne fram til disse slektningene – på overtid. NRK fikk laget et program som belyser et forhold av generell interesse. Det ville ikke være hyggelig for programskaperne – og arvingene som ble funnet og underrettet – om myndighetene i dette tilfellet skulle ha nektet å dispensere fra 10 -års regelen om foreldelse av arvekravet.

 4. Leif Øgaard sier:

  Det nærmer seg jul. Husker før i tiden, 60-70 tallet, så var det noen få av oss som møttes på Julaften formiddag i klubben. Blant andre Tore Jan Nilsen, Svein Johannessen, Vidar Fossum og undertegnede. Da var det kun sjakkoppgaver i fokus feks. Dagbladets julenøtter. Det var en hyggelig tradisjon. Kanskje dette var Tore Jans eneste kontakt den dagen, så OSS var nok viktig i hans liv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.