Bjørn Tiller 60 år!

7 Responses

 1. Øystein Skar sier:

  Im Namen des Weltgeistes: Herzliche Gratulationen.

 2. Ole Chr Moen sier:

  Bjørn stilte i mange år trofast opp og tok ansvar for tirsdagslyn. For OSS venner er det noe som blir husket – i tillegg til hans meritter blant annet i de mange lagmesterskap han var med på å vinne.
  Gratulerer!

 3. Atle Grønn sier:

  Gratulerer! Bjørn er kanskje den jeg har spilt mest mot – lange lynsjakkdueller gjennom mange år.

  • Leif Øgaard sier:

   Kan vel si det samme.
   Den som vel har rekorden på maratonlyn i Oss er vel Gunnar O. Solberg. Han kom lørdag kveld, spilte lyn hele natten, hele sønndagen, og tuslet på jobb mandag morgen! Han hadde vel et par spisepauser under veis, men han var hard på lyn. Kampen sto om 50 øre per parti!

 4. Sylvia sier:

  Jeg husker festingen, de mange kveldene i klubben som endte på byen. Gausel som underholdt, og Bjørn som holdt tritt. Richard som ikke aksepterte hva som helst sagt om Kierkegard og tok den opphetede diskusjonen med hele puben som vitne. Og applausen de fikk når begge gikk tom for danskens sitater for å slå ihjel det forrige. Gøy. Alltid morsomt med levemannen som fyller 60 år.

 5. Odd Ristesund sier:

  Til Leif Øgaard: Artig å lese om Gunnar O. Solbergs meritter som maraton lynspiller.
  Jeg husker ham også som en sterk lynspiller, med forkjærlighet for skarpe varianter, som var effektive mot teorisvake motstandere. Herunder Gøring-gambiten i skotsk. Når Solberg hadde riktig syltet en ny motstander, unnså han seg ikke for å strø litt ekstra salt i såret ved etter partiet å lene seg over mot denne med et bredt glis, og ytre «Og Deres navn var?»
  Men når han møtte en «virkelig» motstander, kunne pipen få en annen lyd. Jeg husker han utfordret GM Erik Lundin til en to-kroners lynkamp. Lundin var den gang godt over 70, og Solberg regnet nok med at en så vidt gammel mann burde kunne slås. Men han tok feil. Den gang markerte man gjerne stillingen i slike kamper ved å legge opp fyrstikker ved siden av den som ledet, for å se hvor mange poeng den ledende lå over. Da jeg etter en spisepause kom tilbake for å se hvordan det lå an, lå det en skog med fyrstikker ved Lundins side, og Solberg kom med følgende ukarakteristiske erkjennelse: «Du er for god for meg Lundin, jeg må be om forgave ! »
  Sist jeg så Solberg var i Studenterlunden 1988, på tilskuerplass da Tal spilte oppvisningslyn til inntekt for de jordskjelvrammede i Armenia..

  • Leif Øgaard sier:

   Artig Odd. Ja Gunnar var en god vinner og ikke fullt så god taper. Han var veldig opptatt med å loppe motstanderen for noen kroner, men var sjarmerende og hyggelig når han var i sitt ess.

   Apropos, jeg fikk en telefon fra nrk for et par dager siden. De søkte informasjon om Tore J. Nilsen, og jeg gav dem navnet ditt siden du hadde mye med han å gjøre de siste årene før han døde i 2010.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.