Profil: Tarjei J. Svensen

Sylvia Johnsen

WFM

12 Responses

 1. Tarjei sier:

  Takk Sylvia, fin artikkel til tross for en del overdrivelser.

  MEN: Jeg skjønner meg ikke helt på argumentasjonen din på det siste. Mener du at jeg er en «sjakkblogger» fordi jeg er en amatør og ikke er profesjonell nok og fordi all tekst er subjektiv?

  Jeg skrev litt om teamet da jeg nylig omtalte Ida og Ellisivs blogger (i et blogginnlegg!): http://mattogpatt.no/2017/05/24/her-er-de-nye-sjakkbloggerne/

  • Jeg mener du var sjakkblogger, nå driver du et sjakknettsted for sjakkjournalistikk. Følgelig er du redaktør. Argumentet om at bloggere skriver subjektivt, mer enn andre, kjøper jeg imidlertid ikke. Sjakkfantomet er en fantastisk sjakkjournalist, selv om det er en blogg han skriver. Takk skal du ha for alt!

   Argumentasjonen din avslører imidlertid et nivå av profesjonalitet, det skal sies.

   • Tarjei sier:

    Men du kaller meg jo i dette innlegget «sjakkblogger» flere ganger, så du må jo mene at jeg fortsatt er det?

    Og det er selvsagt fullt mulig å være journalist OG skrive blogg (som f.eks Gunnar Stavrum og Bernt Olufsen), men det avgjørende er jo om innholdet sett i ett passer definisjon som «blogg».

    Sjakkfantomet passer jo perfekt inn her, i all hovedsak subjektive betraktninger skrevet hjemmefra. Nøkkelen her er den personlige tonen. Jeg mener det må noe mer til før man kan kalles journalist, som å faktisk snakke med og intervjue folk. Der ligger også forskjellen.

    At bloggere skriver subjektivt, er ikke et argument. Det er fakta. Det er jo bare å gå inn på blogg.no eller Chess.com og sammenligne selv.

    Hvis jeg utelukkende hadde skrevet innlegg som dette, ville jeg derimot vært enig med deg. På Matt & Patt er blogg-delen bare en liten del av det som utgjør et sjakknettsted.

 2. Er en forfatter skriver, og en tillitsvalgt politiker? Hvilken genre er av og til øyet som ser. Du er hva du kaller deg, sier jeg, og ordene du velger å smykke deg med signaliserer et ambisjonsnivå. Uansett holder ikke argumentet om subjektivitet, for alt skrevet er subjektivt.

 3. Atle G sier:

  Imponerende hva du får til, Tarjei!

 4. Ole Christian Moen sier:

  Tarjei var, etter Leif, mannen bak vårt nettsted, og moderniserte klubbavisen. Med Bergens’ på plass, var behovet for en løpende norsk nyhetsformidling ivaretatt. Etterhvert oppfattet jeg at det var nødvendig å etablere seg utenfor klubbavisen ramme. Tarjei bidrar likevel fortsatt for klubben. Jeg er spent på å følge hans medieløp videre!

 5. Rolf Haug sier:

  Mye Tullprat fra deg her Sylvia.
  La Tarjei være i fred!

  Kan ikke forstå, hvordan du klarer å sammenligne Tarjei, med en blogger.

  Du skulle jobbet på sirkus Sylvia. Dine tanker, slår ikke rot til virkeligheten.

  God bedring:)

  Rolf Haug

  • Tenker du misforstår meg her Rolf, vi er begge fans av Tarjeis prosjekt for å gi verden seriøs sjakkjournalistikk. Også vet jeg ikke helt hva som er galt med å blogge?

 6. Rolf Haug sier:

  Atle Grønn fortjener også skryt!

  Du er uforskammet god til å skrive, Atle, også sjakkspalter!

  Det er dybde, humor, og sjarm, på øverste hylle!

  Du har det i blodet, Atle!

  Rolf Haug

 7. Rolf Haug sier:

  Sylvia, meninger er som spikre, jo hardere vi slår på de. jo hardere sitter de.

  Du såret nok, Tarjei, en bit, i din påstand. Jeg opplevde det slik.

  Men jeg vet, Sylvia, du er ei god jente. Du liker bare å kverulere litt. Ikke noe galt med det.

  Jeg kjenner Tarjei, veldig godt. Hatt mye med han å gjøre. Jeg lærer mennesker fort. Unik forståelse der.

  Jeg kjenner jo ikke deg. Men jeg har alltid likt deg, for den du er. Det kan jo hende vi blir bedre kjent.. i en eller annen form, en eller annen gang. Hvem vet?

  God sommer Sylvia, ta vare på redaktør Svensen, er du snill.

 8. Rolf sier:

  All respekt til deg også, Sylvia.
  Du er meget dyktig i sjakk, og beundrer dine kunnskaper der.

  Uten ord, er vi dyr, Sylvia!

 9. Atleg sier:

  Jeg kan bare istemme at Rolf, Sylvia og Tarjei (i alfabetisk rekkefølge) er tre profiler og personligheter klubben og sjakken har hatt mye glede av.både i ord og bilder! De unike bildene til Rolf og kunnskapen til Tarjei om alt som rører seg, er gull verdt. Og nå har jeg sannelig skrevet en liten historie om Sylvia som snart kommer på trykk. God sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.