‘Sjakkprofessor’ Simen fyller 50 år

Sylvia Johnsen

WFM

8 Responses

 1. Ole Chr Moen sier:

  Under bursdagsfeiringen på NTG lørdag 13. mai ble det klart at ytterligere en av Simens elever hadde kvalifisert seg for en internasjonal tittel, i dette tilfelle IM-tittelen. Det er vår egen Sebastian Mihajlov, som i og for seg har hatt spillestyrken inne, men som det nå løsner for. Kanskje blir det stormesternapp i 1st saturday i Budapest!
  Gratulerer med dagen Simen! Da Reidar Agdestein vendte tilbake til Oslo og OSS med sin familie på 80-tallet, var det det beste som hadde hendt klubben på lenge. Senere er det hele norsk og nordisk sjakkliv som har fått nyte godt av Simens tilbud på NTG.

 2. Leif øgaard sier:

  Gratulerer med dagen Simen! Din betydning for norsk sjakk er uvurderlig. 50 år er ingen begrensning. Bare å sove godt om natta så tar du de yngre på rutinen ?

  • Leif Øgaard sier:

   Jeg deler ikke helt Sylvias betrakninger om Simen. Traust og god?, opplagt god, men hans styrke lå i fantasi, uortodokse planer og ikke minst kjemping! Traust passer overhode ikke. Sjakkprofessor?, tja, det er nok noe professoraktig over at han er ganske distre. Men når det gjelder sjakkteori så er vel Simen litt mer makelig. Han er først og fremst en fantastisk sportsmann og ikke vitenskapsmann synes jeg. Uansett hatten av for Simen!

   • Ordboka sier om traust det betyr «pålitelig, stø, solid», og det er jo ganske positivt. Det kommer litt an på sammenhengen, men jeg synes «traust» er en positiv beskrivelse. Jordnær, men kanskje ikke ekstremt spennende. Skal jeg unnskylde noe må det være at artikkelen ble skrevet raskt innimellom alt annet, og spesielt bildene rasket jeg sammen fra her og der. Teksten er også i Matt og Patt med andre relevante bilder. Mye bedre!

 3. Stein Sollid sier:

  Andre norske topper kunne spille minst like blendende partier som Simen A. , men Simen var den hardeste psykisk.
  Han var og er(?) norsk sjakks Mark Selby, gratulerer!

  Hilsen Stein Sollid

 4. Ole Chr Moen sier:

  Det er to andre fremtredende medlemmer som har fødselsdag 15. mai; begge har blant annet gjort seg bemerket som lagledere og trofaste deltakere på klubbens representasjonslag. Det gjelder – etter alder – Aleks Semakoff og Roar Elseth. Når det i tillegg er St. Hallvarddagen, er det mye å feire.

 5. Aleks og Roar, så gøy med så mange tyrer! Jeg fylte år på fredag.

  Neste år runder jeg 50 år og har planlagt selskap i klubben. Lokalet er booket på dagen. Tenkte alle klubbens medlemmer skulle få en stående invitasjon. Jeg har ikke feiret bursdagen min siden jeg fylte 12 år, og er redd for at ingen vil komme.

  Les forresten denne artikkelen i Matt og Patt. Tarjei har fikset mye bedre bilder fra de historiske begivenhetene da Simen ble «Simen The Great!»

 6. Atle G sier:

  Gratulerer til Simen, Aleks, Roar og Sylvia. Jeg gleder meg allerede til bursdagen til Sylvia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.