S for Sykdom og SuperLyn!

Sylvia Johnsen

WFM

8 Responses

 1. Leif Øgaard sier:

  Nå ble trolig Serisjakken avgjort pga. sykdom. Reglene bør endres slik at man har feks. mulighet for å stille med en reserve når man har gyldig sykdomsforfall. Reserven bør da sett inn på det bordet der forfallet kom.
  Med to remiser i w.o-tapene hadde det blitt uavgjort mot Vålerenga og seier mot SK1911, og OSS hadde vunnet!

  • Joda, og Tarjei er enig med deg (Matt og Patt).

   Mitt poeng er at Dag Danielsen og folkene rundt ham driver bra. Vålerenga vinner for andre år på rad, og Vålerenga 2 og 3 slo oss ganske durabelt i andredivisjon. Jeg har vært syk i fire dager, og kunne utvilsomt ytt bedre motstand enn jeg gjorde lørdag, men spørs om det hadde gjort en forskjell mot Bertil Svendsen.

   Over bordet på OSS kvinner og OSS voksne så jeg Gudmund Stenersen, Odin Blikra Vea, Arne Danielsen og IM Magne Sagafos på Vålerenga 3. Eneste av disse som faktisk kommer fra Oslo øst er vel Danielsen, de andre er rekruttert. Han spilte ikke lørdag, legen til Magnus Carlsen, men FM Brede Alex. Kvisvik gir troverdighet til Vålerenga 2, og han er ikke alene. Dette er distinkte lag med en misjon, og sånt blir det poeng av.

  • Per Lea sier:

   Å sette inn en reserve på det bordet der forfallet kom, er vel ikke helt uproblematisk? Det må jo tas hensyn til at den innyrdes bordrekkefølgen innen laget beholdes. En reserve på bord n+1 kan jo tidligere ha spilt foran en eller flere av spillerne på de n øverste bordene.
   Ellers jeg er helt enig i at det bør finnes en ordning hvor dokumentert sykdom gir anledning for det rammede laget å sette inn en reserve.

   • Det finnes en slik ordning i reglene der turneringsleder kan vise skjønn, og dessverre har reglementsfolket i NSF sittet for lenge og blitt rigide og firkanta. Sjøl fanges av sine egne (gamle) beslutninger og er forståelig nok lojale til dem.Han glemmer at ingen sak er lik.

    RU trenger utlufting fordi dommeravgjørelser skal ikke avgjøre serien, og all rimelighet tilsier at sykeforfall i dette tilfelle burde åpne for en reserve. Når RU avgjør at turneringsleder har mandat til sin beslutning, gjør de ham ingen tjenester. De skulle grepet inn å sikret at vedtaket ble omgjort til søndagens parti.

    Altså faglig kan turneringsleder og RU gjøre som i helgen, nekte klubben å sette inn en reserve. Det er kanskje greit i forhold til de 3,5 timene mellom første henvendelse kl 8:30 og partiet lørdag, men neste dag søndag burde det være anledning å hente inn en erstatter da det gir god tid for alle lag uansett geografi å hente spiller. Sjakkdommere må vise mer fleksibilitet og her var fraværet av slik dømmekraft kanskje utslagsgivende. RU var tannløse og ble med sin konservatisme et problem fordi over dem, over regler, står et sportslig ideal som tapte.

    Personlig var syk lørdag, burde ikke spilt og gjorde det likevel. Hvis jeg trakk meg ville lagleder ha full anledning til å erstatte meg med en annen, noe som ble gjort til søndag. Jeg ser ingen grunn til at 2 divisjon og eliteserien har såpass ulik praksis, og det må rettes. .

 2. Ole Christian Moen sier:

  OSS seniorlag rykket opp. Gratulasjoner til lagleder Torben Winther-Jensen!

 3. Befriende ydmykt fra Sylvia Johnsen. Jeg tar gjerne jobben som østkantanker, skjønt vi er nok en del flere… Men som kjent er hovedstaden en smeltedigel, nesten som New York, med beboere og supportere fra hele verden. Det sies at «heia Vålerenga» er det norske utropet du kan høre i flest barer rundt om i verden, nå antakelig også i sjakklubbene…
  Men OSS har fine lokaler, det skal dere ha!

  • Sylvia sier:

   Nåja, Danielsen… har du tatt for mye tran? OSS er mest av alt flinke og flotte mennesker, og vi kommer tilbake. Merk forøvrig at OSS senior og OSS andrelaget vant sine divisjoner!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.