Tom Jenkins jubilerer!

12 Responses

 1. Leif Øgaard sier:

  Gratulerer med 70-årsdagen Tom!

 2. Ole Chr Moen sier:

  Tom overtok presidentvervet etter Arnol Eikrem i 1979, og førte arven videre. Først etter mange års Magnuseffekt er NSF tilbake på det nivå vi hadde i disse årene. Tom markerte seg også i FIDE, hvor man trenger ærlige og handlekraftige folk, men hvor slike ikke alltid blir elsket av dem som sitter med makten.

  Jeg har snakket med Toms telefonsvarer i dag – tror jeg. Gratulerer!

 3. Odd Ristesund sier:

  Jeg vil slutte meg til gratulantene.

  Tom ga meg en god innføring i kassererjobben før jeg overtok denne i OSS i sin tid . Han hadde utviklet en kontoplan for klubben, som var meget god og lett å følge. Som praktiserende forretningsmann hadde Tom sansen for de økonomiske nødvendigheter, og kunne dermed være en nyttig motvekt når noen kom med overambisiøse og gudeluftige innspill.

  En fremragende og inspirerende leder, som har utrettet mye for sin klubb så vel som for norsk sjakk generelt.

 4. Gunnar Stake-Larsen sier:

  Gratulerer Tom!

 5. Jeg slutter meg til de som lovpriser Toms sans for orden i regnskap. Paradoksalt var det en egenskap som satt han litt på kant med en ung Sylvia Johnsen fordi presidenten i Norges Sjakkforbund mente kvinnelandslag til sjakk-OL i 1988 ikke var innenfor rammene. Ilter som bare unge feminister kan være samlet vi inn penger i en kronerulling, og Tom fikk gjennomgå.

  Han red stormen, og med tid og stunder lærte jeg ham å kjenne som en entusiast for klubben og sjakkens venner. (Og fotball-laget mitt, hvis jeg har noe sånt, kanarifuglene LSK?)

  Tom var med i jubileumsutvalget da vi snuste på og realiserte de første initiativene for sjakk-OL i Tromsø, og jeg vil aldri glemme at det var Tom som sørget for det første norske kvinnelaget i Europacupen for klubblag, personlig sponset av en generøs og ekte patriot.

  Gratulerer med dagen Tom J.

 6. Tom Jenkins sier:

  Til Sylvia.
  Takk for hyggelig bursdagshilsen.
  Men jeg må korrigere deg litt når det gjaldt kvinnelag til Sjakk OL i 1988. Jeg var ikke bare president men også formann i eliteutvalget som den gang dekket både kvinner og menn. I november 1987 innkalte jeg datidens unge kvinnelige sjakkelite i Norge og meddelte at forbundet var bekymret over kvinnenes den gang for passive aktivitet og meddelte at dersom NSF skulle sende kvinnelag til OK høsten 1988 så måtte de gire opp aktiviteten og vise noe mer interesse og ambisjoner enn de hadde gjort frem til november 1987. De fikk kort og godt beskjed om at de måtte skjerpe seg. Forbundet fant det ikke korrekt å bruke midler på kvinnelag hvis de selv ikke viste økt interesse. De tok poenget og sa de skulle/ville skjerpe seg, men
  det viste seg dessverre at de ikke tok «trusselen» alvorlig og styret besluttet derfor sommeren 1988 at det ikke skulle sendes kvinnelag til sjakk OL i Thassaloniki. Vi hadde penger men mente vi kunne bruke dem bedre andre steder. Helvete braket løs og alle kastet seg over presidenten. Det ble satt i gang kronerulling. I forbundsstyret mente jeg at det ikke hjalp, men ble nedstemt av mitt eget styre,. Kvinnelag ble sendt. Dette kunne bare skje i sjakkmiljøet. Jeg synes jeg ser Olympiatoppen sende dusinvis av utøvere til Rio bare fordi de samlet inn penger til å dekke kostnadene selv. Så Sylvia, det var ikke pengemangel som gjorde at jeg den gang var imot deltagelse i OL. Noen av dere ga meg jo underhånden rett, men ingen av dere gikk ut og fortalte hva som egentlig ble avtalt på forbundskontoret høsten i forveien.

 7. Rett skal være rett, Tom– I stand corrected! Jeg husker ikke så mye om avtaler fra den tiden, bare at jeg var feministsint og en kjempedårlig sjakkspiller. Vi ser forskjellig på mangt og meget, men at du er glad i sjakk, OSS og Norge har jeg aldri tvilt på.

  Gratulerer med 70 år, det har du fortjent.

  • Atle G sier:

   «feministsint og en kjempedårlig sjakkspiller» – haha, jeg husker deg verken som veldig sint eller veldig dårlig, men hukommelsen er ikke hva den var.

  • http://www./ sier:

   The ability to think like that shows you’re an expert

  • http://www./ sier:

   Seriously if the company didn’t have a non compete agreement in place and the other sales position didn’t included the sale of similar software – other than non performance what can you really get this guy on? Everyone has a right to work as many jobs as necessary to support their family or lifestyle unless of course he was advised from the start that it was not allowed. I come from a long line of holding 3 jobs at one time myself. None of course in the same line of business. I think if he could have performed then they wouldn’t have an issue.

 8. Stein Sollid sier:

  Jeg gratulerer den spillende Tom Jenkins med de 70!
  Du hadde 4.5 av 5 i Det Åpne NM og jeg veddet 10 mot du 50 på at det ikke ble mer poeng…
  Du bladde opp med en gang.(noen dager senere)

  Hilsen Stein Sollid

 1. 20. november, 2019

  […] fylte 70-år i 2016 og i kommentarfeltet pekte til et av de sterkeste sjakkminnene Jenkins husker fra perioden […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.