Sjakk i TV 1976

12 Responses

 1. Atle G sier:

  meget artig og interessant!

 2. Leif Ø. sier:

  Det fungerte jo også den gang i svart/hvitt, og pekestokk og demobrett! Fornøyelig da Varner forklarte hvordan postsjakk ble spilt, kunne da spille mot ‘hele verden’. Hva skal vi egentlig med Internett?

  • Atle G sier:

   Varner, programlederen – og selvsagt Bjerke – var veltalende og behagelige å høre på. Det sjakkpedagogiske er som alltid litt kjedelig, men de andre innslagene er morsomme. Har du navnene på OSS-tilskuerne til bullet-partiet mellom Kristiansen og Hoen? I blindsjakk-innslaget med Kristiansen så det for meg ut som motstanderen var Fred Westerby.

   • Leif Ø. sier:

    Syntes de var gode med det sjakkpedagogiske også.
    Skal sjekk nærmere og legge ut noen bilder der det er bilder fra OSS. Muligens må vi få hjelp av Ole Chr. og Erling K eller Per O..

   • Eneste tilskuer jeg stirret på i bullet-partiet mellom Kristiansen og Hoen var den langhårede kjekkasen Bjørn Tiller. 🙂

 3. Atle G sier:

  Carsten Byhrings «j’adoube» på springeren på b8 – før han flytter g8-springeren til f6 – er virkelig fornøyelig. Byhring hadde en fantastisk timing i komikken.

 4. Ole Chr Moen sier:

  Per Yngve Ytreberg, må jeg be. Flott at dette blir tatt vare på.
  Leif Allesch brevvekslet med den store Tarrasch. Hans far var etter sigende sirkusdirekør og kom til Norge i mellomkrigstiden. Han gav meg «Mein System» av Nimzowitsch, som jeg leste nøye. Under turneringspartiene i midtrommet røkte Allesch «firetimerssigarer», som skulle vare like lenge som partiet.

  • Leif Ø. sier:

   Mener Ytreberg kalte seg Yngve, men du har sikkert rett at hans fulle navn er Per Yngve Ytreberg.
   Jeg kalte også Elboth for Einar, men det var nok hans bror David som var med på simultanen. Det er hermed rettet.
   Interessant det du skrev om Allesch. Nye opplysninger for meg. Vet bare at han hadde jobbet i Televerket i mange år.

   .

 1. 22. april, 2018

  […] stjerne må sies å være forfatteren André Bjerke, og vi skrev om det en stund tilbake da NRK la linker til de gamle sort-hvit programmene. Han var et kjent og kjært medlem i OSS, og vil for alltid bli […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.