Ragnar Hoen er 75 år

12 Responses

 1. En hedersmann og en meget god sjakkspiller. Jeg er svært takknemlig for all hjelp han ga som lagkaptein i mange Sjakk-OL, da han tok seg tid til å gå gjennom åpninger for å forberede oss til runden. Og kveldene med analyser. Han var sosial og smart nok til å ignorere barnsligheter. Han er kort og godt en generøs og svært intelligent sjakkspiller.

  Gratulerer med dagen Ragnar!

 2. Leif Øgaard sier:

  Gratulerer med 75-årsdagen Ragnar!
  Husker med glede de sjakk-Olene vi spilte sammen på 70-tallet. Du var både en humørspreder og en viktig mann i analysene av hengepartiene. Også dine fantastiske radiosjakkpartier kommer i hu.
  Ditt taktiske talent var stort, og dine lynmatcher under Ol-er bl.a. mot Michael Tal var underholdning på høyt nivå!

 3. Ingrid Hoen sier:

  Tusen takk for så fine omtaler av Ragnar !

  Hilsen Ingrid Hoen

 4. ingrid hoen sier:

  Ragnar er nå på Furuset sykehjem. Han har hatt så mange sykdommer de siste 5 årene: Hjerneslag, operasjoner i nyrene, kjeveoperasjon og hjerneblødning. Han kunne ikke bo hjemme lenger sammen med meg. De tar godt vare på ham der, og jeg og familien besøker ham veldig ofte. Han er dessverre blitt svært dement etter alle sykdommene han har vært igjennom.. Tenkte bare jeg ville informere Oslo Schakselskap om tilstanden hans. Vennlig hilsen Ingrid Hoen (hans ektefelle gjennom 53 år )

  • Leif Øgaard sier:

   Hei Ingrid,

   Trist å høre om Ragnar. Mange minner om den gode lagspilleren.
   Knut Helmers og jeg hadde tenkt å besøkt Ragnar en dag, men han vil kanskje ikke ha noe utbytte av det?

   • ingrid hoen sier:

    Takk for at du og Knut Helmers svarte meg. Jeg er ikke sikker på at Ragnar kjenner dere igjen, og hvis han gjør det, så glemmer han det etter 10 minutter. Beklager,men slik er situasjonen. Han kjenner igjen meg og døtrene og barnebarna våre.,men vi er jo der veldig ofte. Han vil aldri snakke om sjakk når jeg er der, selv om jeg forteller ham alt som skjer i sjakkverdenen. Det er uansett godt for meg at dere bryr dere. Skal fortelle Ragnar om meldingene deres når jeg besøker ham i morgen !

 5. AtleG sier:

  Hei, Takk for meldingen – det er veldig trist å høre. Ragnar er en av de største personlighetene i Selskapets historie, mest gjennom de to tiårene før jeg kom inn i klubben. Hans situasjon er alltid samtaleemne når den eldre generasjonen møtes i klubben. Hilsen Atle (dagens leder av OSS).

 6. ingrid hoen sier:

  Takk for vennlig hilsen, Atle Grønn ! Jeg har stor glede av alle dine kommentarer på NRK , og følger alle sjakkturneringer på TV med Magnus Carlsen .Hilsen Ingrid

 1. 6. juli, 2019

  […] er skrevet om Moen fra før ettersom han var fylt 78 år med en imponerende meritliste. Når han fylte 75 år for fire år siden ble han markert i en artikkel som forsøkte å fange opp noen av […]

 2. 13. juli, 2019

  […] lenker: Eivind Poulssons profil fra 1973  Hyllest til 70-årsdagen hos OSS Hyllest på 75-årsdagen hos OSS Sylvia Johnsens farvel Wikipedias side om Ragnar […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.