Sommer! – NM og sommerlyn

5 Responses

 1. Ole Chr Moen sier:

  Jeg har fått vite at også Fredrik Dahl ønsker å delta i NM for OSS. Velkommen!

 2. Odd Ristesund sier:

  Undertegnede deltok i gårsdagens arrangement (1. omgang i årets Sommerlyn), og kan rapportere at ovennevnte Fredrik Dahl også vant med 1,5, poeng avgitt på ca. 11 runder.Alle spilte i en gruppe,men med særskilt premiering for B-spillerne, som ble definert som spillere under 1500 i elo. Her ble det delt seier mellom Thyra Kvendseth og undertegnede. Høyer Berg var turneringsleder.

 3. Anders Høyer Berg sier:

  Resultatside for sommerlyn er lagt ut her: http://sjakkselskapet.no/about/lynsjakk/sommerlyn-2015
  Gratulerer til turneringsvinner Fredrik Dahl, og til Odd Ristesund og Thyra Kvendseth som delte seieren i B-gruppen.

 4. Odd Ristesund sier:

  Denne redegjørelsen og tilhørende tabell fra Anders Høyer Berg var ikke helt tilfredsstillende. Det begynner å bli komplisert etter som en får flere runder i bildet, og ulike antall deltakelser for den enkelte spiller. For å holde styr på dette trenger man et plassiffersystem som til enhver tid angir konkurrentenes relative status. Det nærliggende er da å gi førsteplassen høyest tallverdi, og skalere nedover (eks 10-8-6-4-2). Og samtidig begrense antallet tellende resultater til 3 (beste) for den enkelte.
  Anders nevnte ved turneringsstart at det til dette formål var et plassiffersystem utviklet av Ole Chr. Moen som skulle legges til grunn, men sa ikke noe om hvordan dette var utformet.
  Det vil være behov for å bringe dette på plass fra 2. runde.

 5. Anders Høyer Berg sier:

  Det etterspørres utforming av plassiffersystem:

  Med plassiffer menes altså plasseringen i turneringen (evt ratingklassen). Ved delte plasseringer deles plassifferne. Man må ha deltatt i minst 3 turneringer for å komme i betraktning i sammendraget. De tre laveste plassifferne man da har vil bli summert. Vinner blir da den som har lavest slik sum.

  Et system basert på for eksempel 10-8-6-4-2, der det er om å gjøre å få høyest sum, vil i praksis være ekvivalent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.