London calling

5 Responses

1. Ole Chr. Moen sier:

Hammer spilte remis. Han har 3,5 av 4, og har gjort en god innsats. De ro som hadde høyere rating vant sine partier, så han hadde ikke kvalifisert seg til hurtigsjakkturneringen «Super sixteen» uansett.
    Frode Elsness tapte med sort mot førsterangerte Istratescu.

2. Ole Chr Moen sier:

Hammer vant greit mot IM Cox i femte runde. Etter 12. E2-e4 var han i førersetet. Jon Ludvig leder nå turneringen sammen med GM Brunello med 4,5 poeng.
    Vårt gode medlem – i flere betydninger av ordet – Mats Persson lot denne runden en indisk GM med 2534 slippe med remis.
    I hurtigsjakkturneringen kunne det se ut som Anand var ute og syklet mot Luke McShane, med kvalitet under, men fikk etter hvert fart på sentrum.

3. Ole Chr. Moen sier:

Etter 7 runder er GM Hammer alene i ledelsen av turneringen med 6 av 7 poeng. Han slo det nederlandske talentet Benjamin Bok med sort. Dette er foreløpig en prestasjon på samme ekstreme nivå som Simen Agdestein har levert et par ganger i år.
    Frode Elsness vant også denne runden. Mats Persson tapte nå, men står med 4 poeng mot god motstand. Petter Stigar har 3,5 poeng.

4. Ole Chr. Moen sier:

Jon Ludvig Hammer vant i siste runde i FIDE open under London Chess Classic-festivalen. Han sikret seg dermed en udelt førsteplass med 7,5 poeng og en prestasjon på 2728. Å vinne en åpen internasjonal turnering er en stor prestasjon i seg selv, uavhengig av hvilken ratingprestasjon det skulle være, men GM Hammer beveger seg oppover på 2600-tallet parallelt med Simen. Den økte praktiske spillestyrken til de beste norske gir håp om et morsomt sjakk-OL i Tromsø.
    Mats Persson fikk 5,5 poeng og hadde en prestasjon på 2301.

5. Ole Chr. Moen sier:

Hammer er etter fire runder i delt ledelse i Rilton cup, men er ennå ikke å se på startlisten i det åpne NM i Fredrikstad neste helg. Påmeldt der er mange andre OSS-medlemmer, deriblant Odin Heier og Maud Rødsmoen som nettopp er kommet hjem fra De forente arabiske emirater med gode resultater i kofferten. Odin oppnådde de to siste rundene 1,5 poeng mot motstandere med mye høyere rating.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.