Her spiller Magnus Carlsen tirsdagslyn i OSS

Atle Grønn mot Magnus Carlsen

Atle fikk bryne seg på verdenseneren. Det måtte gå galt. Foto: Olga Dolzhykova

Det er over åtte år siden forrige gang Magnus Carlsen spilte lynsjakk i OSS. Men sannelig dukket ikke verdenseneren opp en kald tirsdagskveld i oktober 2012.

Flere av oss tvilte på ryktene da det dukket opp på formiddagen. Det var nesten for godt til å være sant at vi igjen skulle få Magnus Carlsen på besøk.  Denne gangen ikke for å spille blindsjakk, men for å spille lynsjakkturnering.

Men Magnus dukket faktisk opp til tirsdagslyn sammen med 26 andre deltakere som hadde fått nyss om at det er «storfint besøk i klubben». Startkontingenten på 50 kroner betalte Magnus.

Atle Grønn og Simen Agdestein i lynsjakk i OSS oktober 2012

Atle Grønn og Simen Agdestein var aldri i nærheten av å tukte verdenseneren. Foto: Olga Dolzhykova

Det var naturligvis aldri noen tvil om hvem som skulle vinne turneringen. Magnus vant 12 av 12 partier. Spenningen var hovedsaklig om 2.plassen. Stormesteren Simen Agdestein var nærmest med 9 poeng, mens GM-kollega Leif E. Johannessen endte helt nede på 6.plass med 6,5 poeng. Elitespiller FM Ørnulf Stubberud kom under midten. Slikt kan skje i et felt som dette der 13 av 27 deltakere var mesterspillere.

Merk deg snart 14-årige Lars Oskar Hauge som slo Simen, Leif Erlend, Ørnulf og Atle og sikret seg en knallsterk 3.plass!

Se den komplette resultatlisten

Glem ikke neste lynsjakkturnering. Tirsdag 6.november 19:00. Magnus, du er velkommen da også!

Tarjei

Administrator på denne siden.

6 Responses

 1. AtleG sier:

  Sist gang Magnus spilte tirsdagslyn i OSS, var superlyn i august 2004, som 13-åring. Også da vant han foran Simen. Som 9-10-åring spilte han ukentlig i Bjørns tirsdagsturneringer.

 2. Tarjei sier:

  Takk Atle, rettet.

 3. Gegga sier:

  Gleder meg å se at en av våre spillere (Stavanger Sjakklubb) gikk til topps i lynsjakkturnering i tigerstaden!

  • AtleG sier:

   Har dere flere sånne, er det bare å sende dem over. Vi skal få dem langt, men det vil koste. Vår tariff er 50 kr senior; 30 kr junior.

 4. AAR sier:

  Nice gesture by Carlsen.

  Has the traits of a Gentleman. Fit to be a World Champion in character.

 1. 16. desember, 2012

  […] se vår sjakkstjerne stille opp på egen jord. Vi husker alle tirsdagskvelden da Magnus Carlsen plutselig dukket opp til lynsjakkturnering i OSS. Den gang var verdenseneren nådeløs og vant alle […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Better Tag Cloud