Oslo Schakselskap

Her spiller Magnus skjorta av oss i blindesimultan

Magnus Carlsen i blindesimultan 13.desember 2011

Magnus Carlsen i ferd med å slå Gunnar Stake-Larsen, Jon Børresen og Lars Oskar Hauge. Men Viggo Guddahl vant!

En stappfull sjakklubb fikk besøk av en gjest av de sjeldne i kveld. Ingen ringere enn verdensener Magnus Carlsen dukket opp med et av USAs største tv-selskap på slep. De ble vitne til en vanvittig seanse i 7.etasje i Bogstadveien 30.

De som trodde Magnus skulle spille tirsdagslyn i klubben i kveld, ble nok skuffet. Sjakkstjernen kom rett fra London-flyet på Gardermoen og var naturlig nok ganske sliten. I OSS ventet CBS-legenden og Emmy-vinneren Bob Simon fra 60 Minutes. De hadde allerede fulgt Magnus i London og gjort flere intervjuer. Sammen med resten av teamet på fire-fem mann hadde de rigget utstyret sitt i seks timer for å forberede seg til noen timers opptak.

Nå skulle de se hva verdens beste sjakkspiller duger til i blindesjakksimultan mot 10 spillere!

CBS-reporter Bob Simon tar bilde mens Magnus sitter i dyp konsentrasjon.

CBS-reporter Bob Simon tar bilde mens Magnus sitter i dyp konsentrasjon.

For de som ikke er kjent med hvordan en blindsjakksimultan foregår, så gjøres det på denne måten:

Magnus er hvit på alle brett som har hvert sitt nummer. Han utfører sine trekk ved å si for eksempel Parti 1: e4. Når han kommer til brettet, må spilleren svare met trekket umiddelbart med for eksempel Parti 1: c5. Magnus utfører da sitt trekk før det fortsetter til neste brett osv.

Carlsen hadde med få unntak stålkontroll på alle ti brett. Trekkene ble stort sett utført umiddelbart etter at han kom til brettet. Noen ganger måtte han spille gjennom partiet i sitt eget hode for å forsikre seg om at ikke trekk ble glemt. Latter i salen da en av de yngste spillerne gjorde trekket Sdf6 hvor Magnus så utbrøt:

Du har da bare én springer som kan gå til f6!
- Magnus Carlsen til Sebastian Mihajlov (12)

Spillestyrken på spillerne var ganske variert med mesterspillerne Aryan Tari (2184) og Lars Oskar Hauge (2146) som de sterkeste. De ble feid av brettet som de to siste igjen.

Magnus i ett av sine siste parti mot Aryan Tari

Selv om Magnus som nevnt kom sliten rett fra London, var det tydelig at gutten tok det seriøst. Manager Espen Agdestein hadde hele tiden gjort det klart at det av den grunn mest sannsynlig bare ville bli gjort noen trekk for kameraenes skyld. Magnus fikk beskjed om at opptakene var ferdig etter en knapp time:

- Jeg skal bare se neste trekk, sa Magnus, før han spilte videre som normalt. Da hadde han akkurat måtte gi tapt for Viggo Guddahl som fikk inn en fiks kombinasjon. Det var tydelig noe 21-åringen ikke likte.

Magnus hadde følgende motstandere:

Magnus – Tarjei Joten Svensen remis
Magnus – Maud Rødsmoen remis
Magnus – Viggo Guddahl 0 – 1
Magnus – Gunnar Stake Larsen 1 – 0
Magnus – Lars Oskar Hauge 1 – 0
Magnus – Jon Børresen 1 – 0
Magnus – Aryan Tari 1 – 0
Magnus – Tor Wetle Hoem 1 – 0
Magnus – Armin Gholami 1 – 0
Magnus – Sebastian Mihajlov remis

Magnus Carlsen 7½ – OSS 2½

Viggo Guddahl var så heldig å få til en fiks kombinasjon og var den eneste som vant et parti. Fasiten ble dermed ett tap og remiser mot Sebastian, Tarjei og Maud. Seks seire, inkludert to mot mesterspillerne Lars Oskar og Aryan. Fantastisk!

Maud Rødsmoen ble intervjuet av Bob Simon etter sin Magnus-remis.

Maud Rødsmoen ble intervjuet av Bob Simon etter sin Magnus-remis.

13 kommentarer i “Her spiller Magnus skjorta av oss i blindesimultan”

 1. Ole Chr Moen says:

  En strålende forestilling! Juniormester 1973, Viggo Guddahl, var den som klarte å vinne mot verdenseneren i en krevende bøindaimultan over ti bord. Tett luft og varme fra prosjektørene gjorde Magnus utspilling av unge lovende mestere enda mer imponerende. Sebastian, Maud og Tarjei fikk remis.

 2. Leif E says:

  De over 100 fremmøtte i OSS ble vitne til en høytidsstund ikveld. Magnus har stålkontroll i samtlige partier. Maud svarte verdensvant på perfekt american-english på spørsmål etter sin remis. For de som lurer på hva bøindai-simultan er, er det bare å følge med på 60 minutes fremover:)

 3. sjakkfan says:

  Legendarisk øyeblikk da en blind Magnus må forklare en seende Aryan hva som er riktig stilling. Takk for et fantastisk show!

 4. Leif E says:

  Individuelle resultater fra blindesjakk-simultanen:

  Magnus – Tarjei Joten Svensen remis
  Magnus – Maud Rødsmoen remis
  Magnus – Viggo Guddahl 0 – 1
  Magnus – Gunnar Stake Larsen 1 – 0
  Magnus – Lars Oskar Hauge 1 – 0
  Magnus – Jon Børresen 1 – 0
  Magnus – Aryan Tari 1 – 0
  Magnus – Tor Wetle Hoem 1 – 0
  Magnus – Armin Gholami 1 – 0
  Magnus – Sebastian Mihajlov remis

  En stolt Viggo kunne sikre seg Magnus sin signatur på noteringsskjemaet etter partiet. Verdenseneren likte åpenbart ikke å tape et parti og lot sin vrede gå ut over de øvrige deltakerne. Fremdeles har Djurhuus norgesrekorden på 13 blimdepartier, men Magnus tar opplagt denne hvis han ønsker.

 5. Kristian T says:

  Fin kveld i klubben i går, ja! Magnus var imponert over oppmøtet. Vi andre var imponert over spillet hans. Storseier i blindsimultan mot ti sterke spillere er imponerende, ikke minst etter rett etter en lang sjakkturnering i London med krevende hjemreise. Dette var en god oppladning til julebordet på fredag!

 6. Anders Iversen says:

  Sterkt resultat av Maud Rødsmoen.

 7. Kenneth says:

  Noen sjansje for at partiet til Viggo legges ut, eller hvertfall avslutningen? :)

 8. Leif E says:

  Kenneth: Følg med på nettavisen.no/sjakk så kan det hende at ditt ønske innfris :)

 9. Ole Chr Moen says:

  Parallelt med filmseansen i bridgerommet ble det avviklet en 11 runders lynturnering med 19 deltakere i ytre rom. Martin Valla vant et halvt poeng foran Ørnulf Stubberud, som turneringslederen velsignet med fem sorte i de første rundene.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Spill mot Magnus Carlsen tirsdag 13. desember! | Sjakkhuset - alt innen sjakk
 2. Se Viggo Guddahl slå Magnus Carlsen! | Sjakkhuset - alt innen sjakk
 3. Magnus Carlsen og OSS i 60 Minutes i neste uke « Oslo Schakselskap
 4. - Magnus Carlsen er et supermenneske « Oslo Schakselskap

Legg inn kommentar
Better Tag Cloud