Vi gratulerer Willy L Olsen på åttiårsdagen 26. mai

6 Responses

 1. Leif Ø sier:

  Gratulerer med dagen Willy!
  Vi har kjent hverandre siden midten av 60-tallet. Minner fra den første tiden gikk særlig på at du var en sterk forkjemper for Krigssjakk og Dobbelt. Hadde inntrykket av at du gjerne var en initiativtaker der. I Dobbel kunne du nok ha flere makkere, husker for eksempel at du og Bøckman mot Gravseth og Fotland kunne by på stor underholdning for bakspillerne. Særlig siden du og Knut hadde ganske forskjellige spillestiler. Mens du var i ferd med noe mer langsiktige planer, gjerne med formål å vinne løperparet (Løvigparet) , var Knut gjerne opptatt med noen (’billige’?) taktiske feller. Dette førte da ofte til at dere da spilte imot makkerens planer og heftige diskusjoner kunne følge! Også Krigsjakk var artig å følge med på, og som vi burde vist i klubben ved leilighet for det er ikke mange som kjenner den edle kunst i dag. Det er mange felles gode minner gjennom årene, men jeg vil her bare tilslutt takke for den store miljøskaperen du har vær i klubben i alle år. Ha en hyggelig bursdag Willy!

 2. Gratulerer hjertelig med dagen, du seniormester som faktisk lever opp til denne tittelen hele veien.
  Jeg takker for over 30 års trivelig kontakt allerede, fra det lokale til det interkontintentale. Ekstra takk på vegne av oss alle for den glimrende miljøhistoriske OSS-artikkelen som du bidro med til boka om Svein J., heldigvis litt god klubbhistorie i slitesterk bokform. Jeg ser fram til gode møter også gjennom sommeren her hjemme og tar gjerne imot enda flere sjakkhistoriske poenger. Ha en trivelig bursdag så lenge!
  Leif Bjarne Iversen har vært på besøk her i sjakkbutikken i Drammen i dag og hilser også jubilanten her fra gamlelandet.
  beste hilsen Øystein B

 3. Pål Moe sier:

  Kjære Willy,
  Jeg slutter meg helt og fullt til alt det pene formannen, samt Leif og Øystein har skrevet og gratulerer hjerteligst med dagen.
  Du er i godt monn klubbens største patriot og har i alle år vært vært en sann gentleman ved brettet. Dine mange talentfulle sider har satt varige spor hos oss alle.
  Til lykke,
  Pål

 4. Finn Erik Øverlie sier:

  Gratulerer med dagen Mr. Olsen!

  Jeg hadde den ære å spille mot Willy i Senior A i Tønsberg for et par år siden. USA vs Canada! Willy L Olsen er et navn jeg husker fra «the 1960s». «A gentleman, scholar and a professor.»

  Finn Erik Øverlie

 5. Godtfolk!
  Siden jeg tidligere er rubrisert som sosialdemokrat, finner jeg for oeyeblikket det ganske saa naturlig aa bruke vaar forhenvaerende, aerverdige statsminister
  Oddvar Nordlies tiltaleform «Godtfolk»!
  Takk for vennlige, og ikke minst vittige og velformulerte brev – og gratulasjonsmailer til min 80-aarsdag. Jeg maa bare innroemme og si at disse godordene gledet og roerte en gammel synder som meg…
  Gledelig ogsaa aa konstatere at de yngste skuddene paa vaar private Haraldstamme, i disse dager er paa full fart framover,kjempende i teten hvor enn de starter! Skulle nesten tro at de paa direkten hadde lyttet til vaar gamle norgesmesters Joergen Saurens ord om at «Jeg skal faa deg langt frem, Olsen, men det kommer til aa koste!
  Stor takk ogsaa til vaar travle formann Ole Christian som tok seg tid til noen vennlige ord.(Men siden rett skal vaere rett, NM i Sjakk i 1955 fant sted i Mosjoen – ikke Mo i Rana, der jeg foroevrig ble klubbmester. Takk til deg, Stormester Leif!
  Ja, minnet om deg gaar langt tilbake – heldigvis! Du husker Sjefen,som ganske saa tidlig ble oppmerksom paa ditt store talent! Personlig har jeg sjelden foelt saa stor glede som da du endelig, velfortjent og til slutt tilkjempet deg din internasjonale Stormestertitel! Fortsatt lykke til!

  Oeystein Brekke!
  Takk for din forfiskende hilsen i anledning min 80 – aarsdag! Og takk for at du i alle disse aarene, oppreist og bramfritt har kjempet den gode strid for norsk sjakks utbredelse i de norske folkedypene!
  Vi er mange som har stor tro paa at du ennaa (naar dine haapefulle smaa vokser til) vil finne anldning og tid til noen flere freske fraspark i Caisas’ tjeneste – naar den nye vin
  (70 – 100 millioner kroner) blomstrer! Det er da vi virkelig trenger mannskap med kunnskap og sterke rygger i videste forstand! Du kan vaere en av dem!

  Paal Moe, takk for din stilrene og velformulerte lykkoensknigshilsen i anledning min 80 – aars foedselsdag! Grunnet mitt helt spesielle bosettingsmoenster (litt baadebaade her og baade der…) har det lett for aa bli litt spredt feirng, men saa lenge jeg holder meg i rimelig avstand til Den store Atlanteren, skal nok det gaa bra…
  jec ankommer Oslo den 16. juni og haaper aa rekke klubbmoetet samme aften. Jeg ser at du er paameldt Sveins minneturnering – der faar du sikkert fin akklimatiseringspraksis og ypperlig spilletrening! Foroevrig residerer jeg paa Hotel Victoria under NM, og ser fram til noen hyggeli treff av ymist slag, kanskje med
  lucullus hjertelig tilstede! Vi ses i Dritte Etg. paa fredag! Fysjom, Fysjom!

  Finn Erik Oeverlie!
  Takk for hyggelig gebursdagshilsen til den 26.mai! Den kom overraskende, men desto hygeligere!
  Jeg ser fram til aa spille turnering igjen, og haaper paa morosame dager!
  Har du ogsaa krysset Atlanteren for anledningen? I saa fall har vi noe felles!

 1. 2. april, 2020

  […] Når Olsen fylte 80 år var det naturlig å sende en hilsen på disse nettsidene. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.