Jon Ludvig på 5. plass

5 Responses

 1. Ole Chr Moen sier:

  Jon Ludvig vant fantastisk nok igjen. I sjette runde var det GM Andrei Istratescu 2624 fra Romania som måtte til pers. Hammer har nå en prestasjon over seks partier på 2873, og er gått opp i teten på listen over eloprestasjoner. Han er på delt første på listen over dem som har scoret mest poeng.
  Nå er det tre runder igjen av turneringen. Følg med på http://www.chess-results.com/tnr24908.aspx?art=4&lan=1&fed=NOR&turdet=YES&flag=30&m=-1&wi=1000

  Med remiser av Frode og Joachim Thomassen fikk Norge uavgjort met et lag med nesten 2600 i gjennomsnittsrating. Nå begynner resten av det norske laget å levere normale prestasjoner.

  Det norske kvinnelaget klarte uavgjort mot Finnland. Ellen Carlsen og Ellisiv Reppen vant sine partier.

 2. Torstein Bae sier:

  Utrolig innsats av Jon Ludvig! Hans partier i de første fem rundene kan spilles gjennom her: http://www.sjakkhuset.no/2009/10/fantastisk-em-innsats-av-jon-ludvig-hammer/

 3. Ole Chr Moen sier:

  Norge møter Slovenia i sjette runde. Jon Ludvig Hammer møter den gamle verdensstjernen Alexander Beliavsky, som hittil i turneringen har scoret litt lavere enn sitt forventede nivå på 2656. Beliavsky spiller hvit.

  Slovenia har et ratingsnitt på ca. 2600, og er dermed klare favoritter mot Norge, men man vet jo aldri….

  Kvinnelaget møter Tyrkia med sort på første bord.

 4. Ole Chr Moen sier:

  I syvende runde fikk Jon Ludvig Hammer «bare» remis mot den gamle VM-kandidaten Alexander Beljavski. Han leder likevel fortsatt listen over ratingprestasjoner i EM. Nå er det to runder igjen, og Norge ser ut til å gjøre et meget godt resultat.
  I dag var det nestleder i OSS, GM Johannessen som reddet uavgjort ved å slå Dusko Pavasovic 2602. Frode Elsness tapte, mens Joachim Thomassen har gjort en prestasjon over forventet ved å holde remis mot sterkere motstandere flere runder på rad. Dette er sikkert viktig erfaring å ta med seg.
  Sylvia Johnsen og Ellisiv Reppen vant begge sine partier i dag mot Tyrkia. Ellen Carlsen tapte, mens partiet på første bord ikke i skrivende stund er ferdigspilt.

 5. Ole Chr Moen sier:

  I åttende runde klarte Jon Ludvig bare remis mot Michael Adams, enda han hadde hvit. Nå er han falt ned på tredje plass blant dem som har høyest eloprestasjoner. Mamedov på første har bare spilt tre partier, og Eljanov på andre har 4,5 av 6 poeng. Han tapte mot vår helt. I morgen spilles siste runde!

  Lagresultatene foreligger ennå ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.